Ugrás a tartalomra

Németország és Franciaország 500 milliárd eurós alapot javasol a járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására

2020.05.18
18:52
2020.05.18
19:03
Forrás
MTI
A hitelt a tagországok közösen, több költségvetési periódusra elnyújtva fizetnék vissza Berlin és Párizs elképzelése szerint.

500 milliárd eurós európai uniós alap felállítását javasolja a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására Németország és Franciaország - jelentette be a német kancellár és a francia államfő hétfőn. Az úgynevezett helyreállítási alap célja, hogy az Európai Unió megerősödve, összetartóan és szolidárisan emelkedjen ki a járvány miatt keletkezett gazdasági válságból - mondta Angela Merkel Emmanuel Macronnal tartott online tájékoztatóján, aláhúzva, hogy a koronavírus-járvány az EU eddigi legnagyobb megpróbáltatása. Az alap forrásait az Európai Bizottság a tagállami kormányok felhatalmazása alapján venné fel 500 milliárd eurós hitel formájában, amelyet az EU 2021-ben kezdődő hétéves költségvetésének részeként használnának fel.

járvány
EU
gazdasági kár

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.