Ugrás a tartalomra

A nemi egyenjogúság jelentőségéről beszélt Kovács Elvira a szerb parlamentben

2021.05.18
13:15
2021.05.18
18:36
Forrás
Szerbiai RTV, Magyar Szó
A képviselőház Európai Integrációs Bizottságának elnöke felszólalásában kiemelte, hogy a nők és a férfiak közötti egyenlőség fontos Szerbiának.

Kovács Elvira emlékeztetett, hogy a bizottság hétfői ülésén a nők és a férfiak foglalkoztatottságáról, valamint a társadalomban és a gazdaságban betöltött szerepükről tárgyaltak. A cél az, hogy ennek kapcsán a szerbiai törvényeket és az Európai Unió által előírtakat összhangban hozzák egymással. Ezt egy akcióterv segíti majd a jövőben, amely a nemek közötti diszkriminációt szeretné felszámolni.

Az oktatást érintő törvénymódosításról, a középiskolák és a digitalizáció kapcsolatáról is beszélt parlamenti felszólalásában Kovács Elvira. A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője elmondta, előremutató, hogy némely oktatási intézménybe a beiratkozást már online is el lehet intézni. Felhívta a figyelmet továbbá annak jelentőségére, hogy a digitális információs rendszeren belül a Szerbiában jelen lévő nyolc kisebbségi nyelven is elérhető az ügyintézés, ami nagy előrelépést jelent.

Kovács Elvira
parlament

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.