Ugrás a tartalomra

A nemzet választ címmel rendezett tanácskozást Bácsfeketehegyen a VMSZ Ifjúsági Fóruma

2018.03.03
16:41
2018.03.03
17:29
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen elsősorban az április 8-i magyarországi parlamenti választásokról beszélgettek a résztvevők.

Élnünk kell állampolgári kötelezettségünkkel az anyaországi országgyűlési választáson - hangzott el a bácsfeketehegyi Feketics Művelődési Egyesületben megtartott tanácskozáson.

Fehér Szabolcs, elnök, VMSZ Ifjúsági Fórum: „Úgy gondolom, és ez a rendezvény is azért van, azért hoztuk létre, hogy a VMSZ Ifjúsági Fórum tagjai első kézből kapjanak információkat, mind a magyarországi támogatások, mind más Magyarország és Szerbia közötti együttműködésekről, hogy ezekkel az információkkal felvértezve tudjanak beszélni a fiatalokkal, hogy miért is érdemes elmenni szavazni és miért érdemes a Fideszre szavazni.”

A vajdasági magyarságnak nem mindegy, hogy milyen kormány van hatalmon Magyarországon, ezért is fontos részt venni az április 8-i szavazáson - hangsúlyozta Pásztor Bálint. A VMSZ köztársasági parlamenti képviselője hozzátette, egy olyan kormányra van szükség, amely a nemzet egészében gondolkodik.

Pásztor Bálint, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A gazdaságfejlesztés terén, az oktatás, a kultúra, a tudományosság, a sport vonatkozásában a nemzet egységét az is megmutatja, hogy a magyarországi kormány egyenrangúként tekint egy szabadkai vagy egy pécsi magyarra például, és ilyen szempontból azt gondolom, hogy fontos a lehetőségeinkhez mérten hozzájárulni ahhoz, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, amely a nemzet egészében gondolkodik, a gyakorlat mezején is, és ez a Fidesz-KDNP szövetség.

Az eseményen Pásztor István elmondta, a Vajdasági Magyar Szövetségnek a Fidesz-KDNP stratégiai partnere, ezért abban érdekeltek, hogy jól szerepeljenek az április 8-i választásokon.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Emellett van egy másik érdek is, amelyik elsősorban nem pártérdek, hanem közösségi érdek, a vajdasági magyar közösség érdeke. Az pedig az, hogy egy olyan politikai összetételű parlamentje legyen Magyarországnak és egy olyan kormánya legyen ennek a politikai összetételű parlamentnek, amelyik az egyetemleges nemzetben való gondolkodást fogja tovább vinni.”

Azok a külhoni magyar állampolgárok, akik voksolni szeretnének magyarországi országgyűlési választásokon, március 24-ig regisztrálhatnak a magyar Nemzeti Választási Iroda névjegyzékébe.

Bácsfeketehegy
VMSZ Ifjúsági Fóruma

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.