Ugrás a tartalomra

A nemzetépítésről beszéltek a Magyar Összefogás jelöltjei Zentán

2018.10.05
10:47
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
Magyarok Vajdaságban – a nemzetépítés lehetőségei címmel tartottak közösségi találkozót Zentán a Magyar Összefogás lista jelöltjei. Egyebek mellett a nemzetépítési stratégiákról tájékoztattak.

A nemzetépítési stratégiákról, A Magyar Nemzeti Tanács eredményeiről és a Magyar Összefogás terveiről volt szó a Zentán megtartott közösségi találkozón. Gyertyás Mónika azért érkezett a Zentai Magyar Kamaraszínház nagytermébe, hogy választ kapjon felmerülő kérdéseire a választási programmal kapcsolatban: „Kíváncsi voltam a jelöltekre, és szeretném hallani, hogy tulajdonképpen mi is a programterv. Valamint fontosnak tartom, hogy a magyarok összetartsanak, és kiálljunk egymás mellett.”

A közösségi találkozón Verebes Krnács Erika, a Magyar Összefogás lista jelöltje az MNT elért eredményeire hívta fel a figyelmet. Beszédében kitért a szülőföldön maradás fontosságára is: „Mindannyiunknak össze kell fogni ahhoz, hogy itt maradjunk, a szülőföldön maradjunk, itt érvényesüljünk. Hiszen igazából az ember ott van otthon, a maga helyén, ahol ráköszönnek az utcán, ahol feladata van, ahol felismeri a füvet, a fát, a virágot. Valahol ebben a világban otthon kell lennünk.”

A kamarateremben előadó jelöltek között volt Ternovácz István. Szerinte olyan nemzetépítés zajlik jelenleg, amelyre korábban nem volt még példa: „Az én dolgom az, hogy a nemzetpolitika állásáról adjak egy helyzetjelentést. Megpróbálunk árnyalt képet festeni, felvázolni azt a helyzetet a közönségnek, hogy hol vagyunk, és hova szeretnénk jutni.”

A Magyar Összefogás jelöltjei kampánykörútjuk során Vajdaság számos településén tartottak a zentaihoz hasonló közösségi találkozót, a többi között Adán, Bácsfeketehegyen és Zomborban.

Zenta
Magyar Összefogás
Verebes Krnács Erika
Ternovácz István

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.