Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzeti szemmel a magyarországi választásokról

2018-03-23
10:29
2018-03-23
18:53
Forrás
Pannon RTV
Ada után Zentán is megtartották az anyaországi választásokra buzdító lakossági fórumot.

Az eseményen mások mellett jelen volt Paskó Csaba katolikus plébános, valamint Sutus Áron művelődésszervező, a VMMSZ elnöke. Paskó atya beszédében hangsúlyozta, hogy kettős állampolgárként nem lehetünk közömbösek, ha az anyaországi választásokról van szó, hiszen a Fidesz és a Keresztény Demokrata Néppárt központi kampányában a család gondolata is ott van.

Sutus Áron a szemmel látható fejlődést emelte ki. Ahogyan fogalmazott, ennek a közös álomnak a folytatása és védelme a tétje az április 8-i szavazásnak. Hozzátette, hogy számunkra az a legfontosabb kérdés, hogy a kis közösségek miként tudnak fennmaradni és tovább építkezni. A fórumon az is elhangzott, hogy a magyar nemzet egy mérföldkő előtt áll, és ez különösen igaz Zentára is.

Lőrincz Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Mint tudjuk, Zenta a vajdasági magyarság egyik, úgy kulturális, mint oktatási meghatározója. Az eddigi Magyar Kormány már nyolc éve bebizonyította, hogy igen is kiáll a magyar nemzet, az összmagyar nép mellett, úgy határon belül, mint határon kívül is. Jelentős és fontos nekünk az Orbán Viktor-féle Fidesz-KDNP kormány következő győzelme, ugyanis rendkívüli támogatásokban, illetve bátorító eszközökben van részünk itt Zentán, és úgy gondolom, hogy minden magyarnak kötelessége kimenni szavazni, és ikszelni.”

Zenta
VMSZ

Most

11:55, Frissítve: 12:09

Néptánc, népzene és jó hangulat

A 2017-es Fölszállott a páva vetélkedő területi válogatóin részt vevő vajdasági csoportok műsorát láthatta a közönség szombaton este csantavéri színházban.
11:03, Frissítve: 11:16

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.
10:18, Frissítve: 10:33

Megérkezett az igazi ősz

Ma reggel borongós, szürke időre ébredhettünk. Mindez kitart egészen az előttünk álló hét közepéig. Az illetékesek fokozott figyelemre intik az autósokat a lehetséges csapadék és ködfoltok miatt.
10:08

Birkózó-vb: Várakozáson aluli kezdés

Nem jól indult szombaton a budapesti birkózó-világbajnokság a magyar keret számára. Veréb István, Molnár József és Gulyás Zsombor is meglepő vereséget szenvedett rögtön az első meccsén.
09:36

Jó a hozam, alacsony az ár

Vajdaságban 550 ezer hektárról takarították be a kukoricát. Az időjárási viszonyok kedveztek a növénynek és az aratásnak, de a kilogrammonkénti 14 dináros ár már nem igazán kedvező.

Népszerű

utcai látkép

Lebontják az engedély nélkül épült házakat

Lebontják az engedély nélkül épített objektumokat Szerbiában - ez történhet, ha életbe lép a legalizálásáról szóló jogszabály-módosítás, amely tegnap került a köztársasági parlament napirendjére.

Eltűnt egy kislány

Egy kislány eltűnését jelentették a zentai rendőrségnek. Az apa közölte a hatóságokkal, hogy a 2009-ben született Csordás Erika ismeretlen irányba távozott az 1962-ben született A.T.-vel.