Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzeti szemmel a magyarországi választásokról

2018-03-23
10:29
2018-03-23
18:53
Forrás
Pannon RTV
Ada után Zentán is megtartották az anyaországi választásokra buzdító lakossági fórumot.

Az eseményen mások mellett jelen volt Paskó Csaba katolikus plébános, valamint Sutus Áron művelődésszervező, a VMMSZ elnöke. Paskó atya beszédében hangsúlyozta, hogy kettős állampolgárként nem lehetünk közömbösek, ha az anyaországi választásokról van szó, hiszen a Fidesz és a Keresztény Demokrata Néppárt központi kampányában a család gondolata is ott van.

Sutus Áron a szemmel látható fejlődést emelte ki. Ahogyan fogalmazott, ennek a közös álomnak a folytatása és védelme a tétje az április 8-i szavazásnak. Hozzátette, hogy számunkra az a legfontosabb kérdés, hogy a kis közösségek miként tudnak fennmaradni és tovább építkezni. A fórumon az is elhangzott, hogy a magyar nemzet egy mérföldkő előtt áll, és ez különösen igaz Zentára is.

Lőrincz Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Mint tudjuk, Zenta a vajdasági magyarság egyik, úgy kulturális, mint oktatási meghatározója. Az eddigi Magyar Kormány már nyolc éve bebizonyította, hogy igen is kiáll a magyar nemzet, az összmagyar nép mellett, úgy határon belül, mint határon kívül is. Jelentős és fontos nekünk az Orbán Viktor-féle Fidesz-KDNP kormány következő győzelme, ugyanis rendkívüli támogatásokban, illetve bátorító eszközökben van részünk itt Zentán, és úgy gondolom, hogy minden magyarnak kötelessége kimenni szavazni, és ikszelni.”

Zenta
VMSZ

Most

01:14, Frissítve: 01:22

Tombol a hőség Észak-Európában is

A szikkadt aljnövényzet sok helyütt lángra kapott Svédországban - az elmúlt két évtized legsúlyosabb erdőtüzei pusztítanak még a Sarkkörön túl is.
01:09

Pokoli hőség Japánban

Már Meteorológiai figyelmeztetést adtak ki Japánban, ahol a hőhullám legalább 30 emberrel végzett. A hőséggel összefüggő rosszullétek miatt több ezren kerültek kórházba az elmúlt két hétben.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.