Ugrás a tartalomra

Nemzeti szemmel a magyarországi választásokról

2018.03.23
10:29
2018.03.23
18:53
Forrás
Pannon RTV
Ada után Zentán is megtartották az anyaországi választásokra buzdító lakossági fórumot.

Az eseményen mások mellett jelen volt Paskó Csaba katolikus plébános, valamint Sutus Áron művelődésszervező, a VMMSZ elnöke. Paskó atya beszédében hangsúlyozta, hogy kettős állampolgárként nem lehetünk közömbösek, ha az anyaországi választásokról van szó, hiszen a Fidesz és a Keresztény Demokrata Néppárt központi kampányában a család gondolata is ott van.

Sutus Áron a szemmel látható fejlődést emelte ki. Ahogyan fogalmazott, ennek a közös álomnak a folytatása és védelme a tétje az április 8-i szavazásnak. Hozzátette, hogy számunkra az a legfontosabb kérdés, hogy a kis közösségek miként tudnak fennmaradni és tovább építkezni. A fórumon az is elhangzott, hogy a magyar nemzet egy mérföldkő előtt áll, és ez különösen igaz Zentára is.

Lőrincz Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Mint tudjuk, Zenta a vajdasági magyarság egyik, úgy kulturális, mint oktatási meghatározója. Az eddigi Magyar Kormány már nyolc éve bebizonyította, hogy igen is kiáll a magyar nemzet, az összmagyar nép mellett, úgy határon belül, mint határon kívül is. Jelentős és fontos nekünk az Orbán Viktor-féle Fidesz-KDNP kormány következő győzelme, ugyanis rendkívüli támogatásokban, illetve bátorító eszközökben van részünk itt Zentán, és úgy gondolom, hogy minden magyarnak kötelessége kimenni szavazni, és ikszelni.”

Zenta
VMSZ

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.