Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Nemzeti szemmel a magyarországi választásokról

2018-03-23
10:29
2018-03-23
18:53
Forrás
Pannon RTV
Ada után Zentán is megtartották az anyaországi választásokra buzdító lakossági fórumot.

Az eseményen mások mellett jelen volt Paskó Csaba katolikus plébános, valamint Sutus Áron művelődésszervező, a VMMSZ elnöke. Paskó atya beszédében hangsúlyozta, hogy kettős állampolgárként nem lehetünk közömbösek, ha az anyaországi választásokról van szó, hiszen a Fidesz és a Keresztény Demokrata Néppárt központi kampányában a család gondolata is ott van.

Sutus Áron a szemmel látható fejlődést emelte ki. Ahogyan fogalmazott, ennek a közös álomnak a folytatása és védelme a tétje az április 8-i szavazásnak. Hozzátette, hogy számunkra az a legfontosabb kérdés, hogy a kis közösségek miként tudnak fennmaradni és tovább építkezni. A fórumon az is elhangzott, hogy a magyar nemzet egy mérföldkő előtt áll, és ez különösen igaz Zentára is.

Lőrincz Csongor, zentai elnök, VMSZ: „Mint tudjuk, Zenta a vajdasági magyarság egyik, úgy kulturális, mint oktatási meghatározója. Az eddigi Magyar Kormány már nyolc éve bebizonyította, hogy igen is kiáll a magyar nemzet, az összmagyar nép mellett, úgy határon belül, mint határon kívül is. Jelentős és fontos nekünk az Orbán Viktor-féle Fidesz-KDNP kormány következő győzelme, ugyanis rendkívüli támogatásokban, illetve bátorító eszközökben van részünk itt Zentán, és úgy gondolom, hogy minden magyarnak kötelessége kimenni szavazni, és ikszelni.”

Zenta
VMSZ

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.