Ugrás a tartalomra

Nemzeti tanácsi választásokat tartanak ma Szerbiában

2022.11.13
17:28
2022.11.13
20:07
Forrás
Pannon RTV
Országszerte reggel hét órakor megnyíltak a szavazóhelyek, amelyek este 8 óráig tartanak nyitva. Reggel 7 órakor rendben megnyílt a 33-as szavazóhely is a Vasutas helyi közösségben, melynek helyszíne ezúttal is a Majsai Úti Általános Iskola.

Az urnanyitás óta folyamatosan érkeznek a szavazópolgárok.

Hét óra előtt néhány perccel még nagy volt a készülődés a szabadkai Vasutas Helyi Közösségben, a Majsai Úti Általános Iskola épületében. A körzeti választási bizottság tagjai fokozott figyelemmel készítették elő a szavazáshoz szükséges kellékeket. Alig múlt el hét óra és az első szavazó már meg is érkezett Bite Antal személyében: „Magyar vagyok, magyarnak születtem, szüleim is magyarok. Mindenki ismerje el, hogy magyar. Magyar vagyok és kész.”

Sokan tartották fontosnak, hogy az urnák elé járuljanak. Többen is a korai időpontot választották.

Kikity Attila, Szabadka: „Ez egy elért eredmény, hogy vannak nemzeti tanácsok. Köztudott, hogy a Magyar Nemzeti Tanács milyen sikereket ért el és ezeknek a sikereknek pedig a haszonélvezői mi vagyunk, gyerekeink, úgyhogy az egész társadalmi réteget átöleli.”

Kiss Ottília, a 33-as körzet választási bizottságának elnöke elmondta, hogy már napok óta intenzíven készülnek a nemzeti tanácsi választásokra, és a majsai úti szavazóhelyre 1471 személyt várnak, akik leadhatják voksukat.

Kiss Ottília, a 33-as körzet választási bizottságának elnöke, Szabadka: „Eljöttünk 6 órakor, kinyitottuk a zsákot meg a papírokat. 13 különböző nemzeti tanácsi személy van. Van bolgár, roma, bunyevácból kicsivel többen vannak. Rengeteg van. Van orosz, fehérorosz, mondom 13 lista van.”

A szabadkai 33-as szavazóhelyen, mint mindenhol másutt az országban, este nyolc óráig adhatják le voksukat a szavazók.

nemzeti tanácsi választások
Szabadka

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.