Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Tsafrir Abayov

Netanjahu: Folytatjuk a gázai hadműveletet

2021.05.16
21:07
2021.05.16
21:23
Forrás
MTI
Továbbra is mindent megteszünk a béke és a biztonság helyreállításért Izraelben, de ez időbe telik - mondta az izraeli kormányfő.

Izrael tovább folytatja a Gázai övezetet uraló iszlamista szervezetek, elsősorban a Hamász elleni Falak őrzője nevű hadműveletet - jelentette be Benjamin Netanjahu. A biztonsági kabinet vasárnapi ülése után a miniszterelnök kijelentette, a hadművelet, a nemzetközi nyomás ellenére, tovább folytatódik, de békítő üzenetet küldött az arab közösségeknek az elmúlt hét erőszakos zavargásai után. "Továbbra is mindent megteszünk a béke és a biztonság helyreállításért Izraelben, de ez időbe telik. Mindig van nemzetközi nyomás, de összességében nagyon komoly támogatást élvezünk" - mondta az izraeli kormányfő, és köszönetet mondott Joe Biden amerikai elnöknek és azoknak, akik izraeli zászlót helyeztek el kormányzati épületeken támogatásuk jeleként.

Netanjahu időt kért az arab közösségekben az utóbbi napokban fellángolt zavargások lecsillapításához, üdvözölte a nyugalom helyreállítását jelző folyamatokat, és közölte, hogy célja az erőszak megszüntetése, majd ezt követően a zsidó-arab kapcsolatok, az együttműködés és együttélés helyreállítása.

Izrael
Gáza
haború
rakétaháború

Most

13:03, Frissítve: 13:24

Folytatódnak a harcok Ukrajnában

Eddig 1908-an adták meg magukat a körülzárt mariupoli Azovsztal acélműből – jelentette be Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter. Az Azovsztal üzem blokádja folytatódik – tette hozzá.

Népszerű