Ugrás a tartalomra

Nevelőszülőket fogadott a tartományi kormányelnök

2019.09.30
21:55
2024.03.19
08:35
Igor Mirović örökbefogadási központok és gyermektáborok létesítését jelentette be Újvidéken.

A szülői gondozás nélkül maradt gyerekek nevelőszüleit fogadta Igor Mirović. A tartományi kormány elnöke bejelentette, hogy néhány héten belül működőképes lesz a szabadkai Családi Elhelyezési és Örökbefogadási Központ. A tervek szerint hasonló központ létesül majd Bánát déli részén is.

Mirović azt is megjegyezte, a szociális védelem egy nagyon speciális terület, ahol nem lehet hibázni, mert folyamatosan nő azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek ilyen ellátásra van szüksége. Azt is bejelentette, hogy jövő évben Törökbecse községben óvodás és alsó osztályos gyermekek számára létesítenek majd gyermek tábort, illetve Letenkán egy új központot.

nevelőszülő
Igor Mirović
tartományi kormány
szociális
intézmény

Most

17:07, Frissítve: 17:18

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.
13:32, Frissítve: 17:33

Egyetemi felkészítő tábor Újvidéken

Kétnapos felvételi felkészítő tábor kezdődött ma Újvidéken a Magyar Nemzeti Tanács szervezésében. A képzésen mintegy 50 diák vesz részt, akik a középiskola után egyetemen szeretnének továbbtanulni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.