Ugrás a tartalomra

Niinistö nyerte a finn elnökválasztást

2018.01.29
14:21
Forrás
MTI, Szerbiai RTV
Nagy arányú, első fordulós győzelmet aratott a vasárnapi finn elnökválasztáson Sauli Niinistö hivatalban lévő államfő.

A voksok teljes összeszámlálása alapján a szavazók 62,7 százaléka támogatta Niinistőt - közölte a választási bizottság, hozzátéve, hogy legközelebbi riválisának, a zöldpárti Pekka Haavistónak - aki már 2012-ben Niinistö legfőbb ellenfele volt - a szavazatok csupán 12,4 százalékát sikerült megszereznie.
"Nagyon meglepett ez a nagy arányú támogatás. Komolyan meg kell fontolnom, hogyan válhatók méltóvá erre" - mondta újságíróknak a 69 éves, független jelöltként induló konzervatív államfő.

Az újonnan megválasztott finn államfőnek Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök is gratulált. Kiemelte, hogy Szerbia értékeli a támogatást, amit Finnország nyújt neki az eurointegrációs úton. Vučić hozzáteszi: felelős és megbízható partnerként a jövőben is fejleszteni szeretné a kétoldalú és gazdasági kapcsolatokat az északi országgal.

Finnország
Sauli Ninistö

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.