Ugrás a tartalomra

Nikola Nedeljković: nem utálok senkit, csak szeretem a hazámat

2022.12.30
14:22
2022.12.30
17:37
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić szerb elnök Belgrádban találkozott Nikola Nedeljkovićtyal, aki hat hónapot töltött börtönben Prištinában. A találkozón Vučić elnök állást ajánlott neki. Nedeljković a humanitárius munkát választotta.

Koszovó északi részén eltávolították a szerbek által, honfitársaik letartóztatása és a koszovói rendőrség különleges egységeinek érkezése miatt felállított barikádokat. A Szerbiai Katonaság fokozott harckészültsége is megszűnt. Az utak járhatók, és a Jarinje és Brnjak adminisztratív átkelőket is megnyitották a forgalom előtt.

A húszéves kragujevaci Nikola Nedeljkovićot Vid-napján tartóztatták le Gazimestanon, két napja engedték szabadon. Szeptember 6-án nyolc hónap börtönbüntetésre ítélték etnikai gyűlölet és intolerancia előidézése miatt. December elején a prištinai fellebbviteli bíróság enyhítette büntetését. Nikola Nedeljković köszönetet mondott a szerb államnak, Vučić elnöknek, és Szerbia Koszovó-ügyi irodájának.

Nikola Nedeljković: „Nem utálok senkit, mint ahogyan ott azzal vádoltak és elítéltek. Csupán szeretem és tisztelem az országomat, szeretem a családom, és ennyi.”

A találkozón Vučić elnök állást ajánlott neki. Vagy végezzen humanitárius munkát a Koszovó-ügyi irodában, vagy dolgozzon a tudományos, technológiai és fejlesztési minisztériumban, miközben továbbtanul. Nedeljković a humanitárius munkát választotta. A szerb államfő azt mondta, hogy Nikola Nedeljkovićot nem elítélt személyként tartják nyilván a szerbiai nyilvántartásban, mert mint mondta, nem követett el semmit. Hozzátette, öt fotójuk van, ezek közül három fényképen fehér pólóban, kettőn pedig trikolórral, amelyen ez áll: "Nincs megadás".

Aleksandar Vučić bejelentette, mielőtt a Hilandar kolostorba indulna, január 4-én vagy 5-én éves sajtótájékoztatót tart. A mi dolgunk most az, hogy gondoskodjunk Miljan Adzićról és Slađan Trajkovićról, akit azt követően tartóztattak le, hogy kiléptek a koszovói rendőrség kötelékéből – emelte ki a szerb államfő.

„Ezek az emberek, akiket itt látnak, Szerbia Koszovó-ügy irodájából, keményen dolgoztak és valóban küzdöttek a Koszovón élő népünkért, pedig róluk sohasem beszélünk. Őket sohasem említjük, pedig szó szerint minden koszovói családért harcolnak. Ezért a mi munkánk most, hogy gondoskodjunk Miljan Adžićról és Slađan Trajkovićról, harcoljunk értük, és továbbra is ezt fogjuk tenni.”

Aleksandar Vučić azt mondta, fontos számára, hogy a nemzetközi közösség teljesítse a garanciákat, amelyeket adott, és megértse, hogy naivságot tettek. Tétlenül nézték, hogy valaki négy bázist épít, a Koszovó északi részén élő embereket fenyegetve.

Nikola Nedeljković
Koszovó

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.