Ugrás a tartalomra

„Nincs előrelépés, és ha Koszovó nem változtat az álláspontján, akkor nem is lesz”

2021.07.20
21:27
2021.07.20
21:57
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbiai közmédia beszámolója szerint lesújtók a reakciók a brüsszeli tárgyalást követően. Az EU illetékesei pedig ugyanazzal összegezték a találkozót, amivel az előzőt: a párbeszéd folytatódik.

A Belgrád és Pristina párbeszédének legutóbbi fejleményeit a Szerbiai RTV így összegezte: nincs előrelépés, és ha Koszovó nem változtat az álláspontján, akkor nem is lesz. A hétfői brüsszeli történtekről Aleksandar Vučić szerb államfő tájékoztatta Ivica Dačićot. A köztársasági parlament elnöke szerint Albin Kurti teljesen elszakadt a valóságtól. A koszovói miniszerelnök és a küldöttsége megkísérli ellehetetleníteni a párbeszédet. Ennek ellenére Szerbiának konstruktívan kell viszonyulnia a dialógushoz, jószándékkal és hittel kell törekednie annak folytatására - fogalmazott Dačić. Petar Petković, Szerbia Koszovó-ügyi irodájának igazgatója azt mondta, a napirenden három téma szerepelt, egyikről sem sikerült megállapodni. Albin Kurtival képtelenség tárgyalni - tette hozzá.

A szerbiai közmédia által idézett politikai elemzők úgy vélik, a Nyugat és Oroszország hozzáállása szerint Koszovónak engednie kell annak érdekében, hogy Szerbia elismerje. Albin Kurti egyelőre nem hajlandó semmilyen kompromisszumra - mondják. Közben az EU illetékesei ugyanazzal összegezték a mostani tárgyalást, amivel az előzőt: a párbeszéd folytatódik.

Koszovó

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.