Ugrás a tartalomra

Novák: az anyanyelv és a kultúra köti össze Erdélyt és Magyarországot

2022.05.19
15:31
Forrás
MTI
Magyar anyanyelvünk, közös történetünk és kultúránk az, ami összeköti Erdélyt Magyarországgal - mondta Novák Katalin a Szabadtéri Néprajzi Múzeum Erdély épületegyüttesének megnyitóján Szentendrén.

A magyar köztársasági elnök kiemelte, az erdélyi magyar kultúra nem a múltunk egy darabja, hanem a jelenünk része, kulcs a magyar jövőhöz. Erdély nélkül Magyarország sem lenne ugyanaz - hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy Szentendréről egyenesen Erdélybe vezet az útja. Meglátogatja Kolozsvárt, részt vesz egyebek mellett a tíz most felújított templom egyikének szentelésén.

A szentendrei épületegyüttes első kiállítási egységében az érdeklődők bepillantást nyerhetnek az erdélyi falu, a székelyföldi városok lakóinak polgárosodó életébe.

Novák Katalin
Magyarország
Erdély

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.