Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Novák Berlinben: a béke lehet a közös európai jövő garanciája

2022.06.04
12:42
Forrás
MTI
A közös célunk az, hogy béke legyen, s a béke lehet a közös európai jövő garanciája - mondta Novák Katalin magyar köztársasági elnök pénteken, Wolfgang Schäuble volt Bundestag-elnököt méltató beszédében Berlinben.

Wolfgang Schäuble az Európai Unión belüli magyar-német partneri együttműködéshez történő hozzájárulása, valamint a tagállamok egyenlőségét hirdető alapelv iránti elkötelezettség jegyében végzett mértékadó politikai munkája elismeréseként vehette át a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozata kitüntetést a magyar köztársasági elnöktől.

Wolfgang Schäuble a kitüntetés átvétele után elmondott beszédében kiemelte, hogy az európai népeknek mind megvannak a saját hagyományaik és meggyőződéseik, de csakis összefogással, közösen lehetnek sikeresek a 21. században.

Pénteken véget ért kétnapos hivatalos berlini látogatásán Novák Katalin egy sor találkozón vett részt. Többek között megbeszélést folytatott Frank-Walter Steinmeier német szövetségi elnökkel és Barbel Bas Bundestag-elnökkel is.

Novák Anikó
Berlin
Németország
béke
Wolfgang Schäuble

Most

21:21

A költő mögött az ember

Osztovits Szabolcs magyarországi művészettörténész Petőfi a magán-és közéletben címmel tartott előadást a VM4K-ban a Csütörtök esték programsorozat részeként.
20:29

Petőfi Júliának rappelt

A VM4K programsorozatához az Újvidéki Művészeti Akadémia Tenyértársulata is csatlakozott. Az ő Petőfijük 45 percben friss, újszerű módon közelít a költőóriáshoz. Öten öt részletben és öt városban villantják fel Petőfi életének főbb állomásait.

Népszerű

Lövöldözés Zomborban

Lövöldözés volt Zomborban, két rendőr is megsérült. A közmédia cikkében az áll, hogy a rendőröket családon belüli erőszakos esethez riasztották.

Ákos koncert a Nyárhangoló Fesztiválon

Palicson ad koncertet Ákos, a magyar könnyűzene egyik legnagyobb alakja. A fellépés a VM4K Nyárhangoló Fesztiváljának része lesz - adták hírül a szervezők az esemény Facebook-oldalán.