Ugrás a tartalomra

Novák: Európában Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv

2021.04.07
13:56
2021.04.07
16:07
Forrás
MTI
Az elmúlt évtizedben Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv az Európai Unió tagországai közül - írta az Eurostat friss adatai alapján Novák Katalin szerdán a Facebook-oldalán.

Magyarország családokért felelős tárca nélküli minisztere közölte, az Eurostat adatai szerint az Európai Unió tagállamaiban a termékenység már három éve csökken, Magyarországon viszont emelkedik: 2010 és 2019 között 24 százalékkal nőtt a gyermekvállalási kedv az országban.

A miniszter szerint a családbarát kormányzás eredménye, hogy Magyarország sereghajtóból a középmezőnybe került, sőt a növekedést tekintve "éllovas" lett.

A gazdasági válság és a baloldal megszorító intézkedései miatt 2010-re Európában Magyarországon csökkent a legalacsonyabb szintre a gyermekvállalási kedv, majd 2012-ben fordulat következett be - tudatta, hozzátéve: tíz éve öt tervezett gyermekből három született meg, ma viszont már négy.

Novák Katalin hangsúlyozta: a kormány fő célja továbbra is a magyar családok támogatása, a gyermekvállalás megkönnyítése és a gazdaság újraindítása.

gyermekvállalás
Novák Katalin

Most

19:19

A húsvét lényegéről gyerekeknek, játékosan

Húsvéti játékos foglalkozás tartottak a szabadkai Zorka Helyi Közösségben. A 2 és 10 év közötti zorkai gyerekek számára meglepetéssel is kedveskedtek. A húsvéti programot évről évre a VMSZ zorkai helyi szervezete hívja életre.

Népszerű