Ugrás a tartalomra
MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin: A családnak nincs alternatívája

2021.09.24
18:18
2021.09.24
19:12
Forrás
Pannon RTV
A magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs zárásaként elmondta, a kétnapos találkozó legfontosabb megállapításait 10 rövid pontban lehet összefoglalni.

Novák Katalin ismertette ezeket a pontokat:

„Első pont, a nyugati világ egyik legnagyobb problémája, hogy nem születik elég gyermek. Második pont, nincs fenntartható fejlődés gyermekvállalás nélkül. A harmadik, hogy két párhuzamos dolog megvalósítására van szükségünk. Az egyik az az, hogy határozottan kiálljunk a hagyományos értékek mellett, a másik pedig, hogy olyan döntéseket tudjunk hozni, amelyek valóban támogatják a gyermekvállalást, a családalapítást. A negyedik pont, hogy határozottnak kell lennünk, határozott fellépésre van szükség. Ha nem vagyunk határozottak, ha nem látszik rajtunk az elszántság, akkor például, amikor én nagyszülő leszek, nagymama, akkor már nem nagymama leszek, hanem nagyszülő egy, kettő, három, rossz esetben négy. Tehát elveszítjük azokat az értékeinket, amiket olyan fontosnak tartunk, és észre sem fogjuk ezt venni. Az ötödik pont, hogy szükség van arra, hogy időről időre egymás szemébe nézzünk, találkozzunk egymással. Kellenek a hasonló alkalmak, amikor tudunk beszélgetni, közösen gondolkodni.

Novák Katalin
Magyarország
család

Most

22:52, Frissítve: 23:00

Kocsis Máté: életbe lép a Gyurcsány - Márki-Zay paktum

A baloldal hatalmat akar, annak viszont feltétele, hogy a miniszterelnök-jelölt és a legnagyobb baloldali párt elnöke ezt megkösse - jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője az ellenzéki előválasztásra reagálva vasárnap közösségi oldalán.
22:28, Frissítve: 22:46

Márki-Zay Péter nyerte az előválasztást

A Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltje 57-43 arányban nyert a magyarországi ellenzéki előválasztás második fordulójában. A voksolás másik miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára gratulált Márky-Zay Péternek az előválasztáson elért sikeréhez.

Népszerű

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.