Ugrás a tartalomra

Novák Katalin: A családnak nincs alternatívája

2021.09.24
18:18
2021.09.24
19:12
Forrás
Pannon RTV
A magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs zárásaként elmondta, a kétnapos találkozó legfontosabb megállapításait 10 rövid pontban lehet összefoglalni.

Novák Katalin ismertette ezeket a pontokat:

„Első pont, a nyugati világ egyik legnagyobb problémája, hogy nem születik elég gyermek. Második pont, nincs fenntartható fejlődés gyermekvállalás nélkül. A harmadik, hogy két párhuzamos dolog megvalósítására van szükségünk. Az egyik az az, hogy határozottan kiálljunk a hagyományos értékek mellett, a másik pedig, hogy olyan döntéseket tudjunk hozni, amelyek valóban támogatják a gyermekvállalást, a családalapítást. A negyedik pont, hogy határozottnak kell lennünk, határozott fellépésre van szükség. Ha nem vagyunk határozottak, ha nem látszik rajtunk az elszántság, akkor például, amikor én nagyszülő leszek, nagymama, akkor már nem nagymama leszek, hanem nagyszülő egy, kettő, három, rossz esetben négy. Tehát elveszítjük azokat az értékeinket, amiket olyan fontosnak tartunk, és észre sem fogjuk ezt venni. Az ötödik pont, hogy szükség van arra, hogy időről időre egymás szemébe nézzünk, találkozzunk egymással. Kellenek a hasonló alkalmak, amikor tudunk beszélgetni, közösen gondolkodni.

Novák Katalin
Magyarország
család

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.