Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin: Magyarország számít Csehországra

2022.06.08
22:22
2022.06.08
22:27
Forrás
hirado.hu, MTI
A magyar államfő kétnapos hivatalos látogatás tett Prágában.

Magyarország számít Csehországra a szankciós politikában való együttműködésben, továbbá abban, hogy megkapja a neki jogosan járó uniós támogatásokat – írta Novák Katalin magyar köztársasági elnök Facebook-bejegyzésében, miután találkozott Petr Fiala cseh kormányfővel. A kétnapos hivatalos prágai látogatáson részt vevő magyar államfő kiemelte: a cseh miniszterelnökkel egyetértettek abban, hogy az orosz-ukrán háborúnak mielőbb véget kell vetni, és a két országnak – lehetőségeihez mérten – minden segítséget meg kell adnia a menekülők, rászorulók számára. Ehhez nemcsak szavakra, hanem konkrét tettekre és uniós forrásokra is szükség van – írta Novák Katalin.

Hozzátette, a „cseh pragmatizmusra számítunk a szankciós politikában való együttműködés terén, továbbá abban, hogy Magyarország megkapja a neki jogosan járó uniós támogatásokat. Ebben a hamarosan induló cseh EU-elnökségnek is lehet szerep”. A magyar köztársasági elnök kitért arra is, hogy a visegrádi négyek együttműködése Csehország számára is kiemelten fontos.

Novák Katalin
Csehország

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.
14:08, Frissítve: 15:53

Sportszerek ajándékba

A topolyai TSC Akadémián a Szerb Labdarúgó Szövetség képviselői sportfelszerelést adományoztak a Községi Labdarúgó Szövetség klubjai számára.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.