Ugrás a tartalomra
MTI/Bruzák Noémi

Novák Katalin: Magyarország számít Csehországra

2022.06.08
22:22
2022.06.08
22:27
Forrás
hirado.hu, MTI
A magyar államfő kétnapos hivatalos látogatás tett Prágában.

Magyarország számít Csehországra a szankciós politikában való együttműködésben, továbbá abban, hogy megkapja a neki jogosan járó uniós támogatásokat – írta Novák Katalin magyar köztársasági elnök Facebook-bejegyzésében, miután találkozott Petr Fiala cseh kormányfővel. A kétnapos hivatalos prágai látogatáson részt vevő magyar államfő kiemelte: a cseh miniszterelnökkel egyetértettek abban, hogy az orosz-ukrán háborúnak mielőbb véget kell vetni, és a két országnak – lehetőségeihez mérten – minden segítséget meg kell adnia a menekülők, rászorulók számára. Ehhez nemcsak szavakra, hanem konkrét tettekre és uniós forrásokra is szükség van – írta Novák Katalin.

Hozzátette, a „cseh pragmatizmusra számítunk a szankciós politikában való együttműködés terén, továbbá abban, hogy Magyarország megkapja a neki jogosan járó uniós támogatásokat. Ebben a hamarosan induló cseh EU-elnökségnek is lehet szerep”. A magyar köztársasági elnök kitért arra is, hogy a visegrádi négyek együttműködése Csehország számára is kiemelten fontos.

Novák Katalin
Csehország

Most

19:25, Frissítve: 19:46

Farsangi táncház a VM4K-ban

Farsangi táncházat tartottak a szabadkai VM4K-ban. A mulatság jelmez bemutatóval kezdődött. A gyerekek a legkreatívabb jelmezeket öltötték magukra.
15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű