Ugrás a tartalomra

Novák Katalin: Sokan kíváncsiak a családokat támogató magyar modellre

2019.09.08
09:49
Forrás
MTI
Novák Katalin magyar család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a rendezvény kapcsán elmondta, a cél az volt, hogy a kor legnagyobb kihívásáról, a demográfiáról beszéljenek.

Ez arról szól, hogy kik leszünk, mennyien leszünk, hogy fogunk élni itt Európában - mutatott rá. Az államtitkár hangsúlyozta, a kormány a családokon keresztül közelíti meg a kérdést, és a világ minden pontjáról - húsz országból - érkezett előadók közös pontja is ez volt, vagyis a család. Novák Katalin szerint a konferencia külföldi és magyar előadóinak közös pontja volt még a népvándorlás, ami jelenleg zajlik, és ami mindenkit érint. A résztvevők arra a közös megállapításra jutottak, hogy a Nyugat-Európát sújtó demográfiai problémákat nem lehet megoldani azzal, hogy ennek a népvándorlásnak ellenőrizetlen módon teret engednek.

Novák Katalin
Budapesti Demográfiai Csúcs

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.