Ugrás a tartalomra

Novák Katalin: a szankciók az orosz agresszornak okozzanak nehézségeket, ne Európának

2022.09.30
15:18
2022.09.30
16:48
Forrás
Pannon RTV
Olyan uniós gazdasági szankciókra van szükség, amelyek az orosz agresszornak okoznak súlyos gazdasági nehézségeket, nem az európai embereknek és gazdaságnak – mondta Pozsonyban Novák Katalin.

A magyar köztársasági elnök Zuzana Čaputová szlovák államfővel folytatott négyszemközti, majd plenáris megbeszélést Pozsonyban, ezt követően közös sajtótájékoztatót tartottak. Álláspontunk az első perctől határozott: elítéljük Oroszország agresszióját, Ukrajna elleni támadását és kiállunk Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett - hangsúlyozta Novák Katalin. Mint hozzáfűzte, az Oroszországgal szembeni szankciók terén eddig sikerült elfogadható kompromisszumokat elérni, például az olajembargó alól mind Szlovákia, mind Magyarország kivételt élvezhet. Szükséges azonban áttekinteni az eddigi és a tervezett szankciók hatásait - közölte a magyar államfő.

Novák Katalin
Magyarország
Zuzana Čaputová

Most

07:32

Máris itt a nyár?

25 fokos meleg vár ránk ma. Szerbia egyes részein, például Nišben és Kragujevacon akár 27 fok is lehet. A meleg levegő Észak-Afrika felől érkezik a térségbe.
07:17, Frissítve: 07:41

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.