Ugrás a tartalomra

„Növekszik a nyomás, de nem esünk pánikba”

2021.05.31
22:50
2021.05.31
23:03
Forrás
Szerbiai RTV, Blic
Geopolitikai érdekekkel vezérelve falhoz akarják állítani Szerbiát - fogalmazott a szerb elnök.

Részben Koszovó ügye, részben pedig az országunk jó gazdasági teljesítménye miatt növekszik a nyomás Szerbiára, de nem esünk pánikba - mondta Aleksandar Vučić a Happy TV vendégeként. A szerb államfő kiemelte, az Amerikai Egyesült Államok és az Európai Unió nyomásgyakorlással akar eredményt elérni Koszovóval kapcsolatban, számukra annak elismerése a megoldás. Geopolitikai érdekekkel vezérelve falhoz akarják állítani Szerbiát - fogalmazott az elnök. Előre tudtuk, hogy ez bekövetkezik. Görögország diplomáciai kapcsolatot épít Koszovóval. Remélem, a „testvérországunk” nem követi el azt a hibát, mint Izrael, hogy elismerje Koszovót - mondta Vučić.

Szerinte nemcsak az említettek okozzák a nemzetközi nyomást, hanem Szerbia gazdasági sikerei is. Meg akarják akadályozni a fellendülést. Az első negyedévben az ország a legnagyobb gazdasági növekedést érte el Európában - hangsúlyozta a szerb elnök.

Aleksandar Vučić
Koszovó

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.