Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Növelik a szociális intézmények támogatását

2018.01.23
15:54
2018.01.23
18:13
Forrás
Pannon RTV
Ezt Predrag Vuletić tartományi szociálisügyi titkár jelentette ki Predrag Vuletić a szabadkai Gerontológiai Központba tett keddi munkalátogatásán.

A tartományi szociálisügyi titkár bemutatta az eddig megvalósult projekteket, valamint a 2018-as évre vonatkozó költségvetést.

A 2017-ben a szabadkai idősek otthona hét millió dinár, a szabadkai óvodák pedig több mint 13 millió tartományi támogatást kaptak, ami a tartományi szociális fejlesztésre fordított összeg 13 százalékát jelentette. Ezt az összeget növeli a tartomány.     

Predrag Vuletić, tartományi szociálisügyi titkár: „Ami a 2018-as költségvetést, illetve a tartományi kormánynak és a tartományi titkárságnak a szociális védelem javítását célzó programját illeti, mondhatjuk, hogy ez a tétel a költségvetésen belül 16 százalékra emelkedik. Februárban pályázatot hirdetnek a szociális intézmények és a polgári egyesületek finanszírozására Vajdaság Autonóm Tartomány területén.”

Vajdaság
szociális intézmény
támogatás
Szabadka

Most

22:44

Harc a melldaganat ellen - A szűrés életet menthet

Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, vagy más néven: rózsaszín október. A cél, hogy felhívják a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. A Közügyek kisfilmjének is az a célja, hogy tudatosítsa a nőkben, hogy van élet a rák után.
22:26

Falugondnokok a terepen

2015-ben létrejött a falugondnoki szolgálat Vajdaságban. A család nélkül maradt idős személyek, a kisnyugdíjasok, illetve a szociális esetek számíthatnak a falu- és tanyagondnokok segítségére.
19:28, Frissítve: 20:02

Hazatalálás

Hazatalálás címmel nyílt meg a magyarkanizsai születésű Pósa Károly kiállítása a helyi Dobó Tihamér Képtárban a községnapi rendezvénysorozat részeként.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.

Fogjunk össze a tiszaszentmiklósi Szarvák családért!

Ismét jó szándékú emberek segítségét kéri a tiszaszentmiklósi Szarvák Krisztina és családja. Az édesanya tavaly egyedül maradt hét gyermekével, miután férje rövid, súlyos betegség következtében elhunyt.