Ugrás a tartalomra

Növelik a szociális intézmények támogatását

2018.01.23
15:54
2024.03.19
08:38
Forrás
Pannon RTV
Ezt Predrag Vuletić tartományi szociálisügyi titkár jelentette ki Predrag Vuletić a szabadkai Gerontológiai Központba tett keddi munkalátogatásán.

A tartományi szociálisügyi titkár bemutatta az eddig megvalósult projekteket, valamint a 2018-as évre vonatkozó költségvetést.

A 2017-ben a szabadkai idősek otthona hét millió dinár, a szabadkai óvodák pedig több mint 13 millió tartományi támogatást kaptak, ami a tartományi szociális fejlesztésre fordított összeg 13 százalékát jelentette. Ezt az összeget növeli a tartomány.     

Predrag Vuletić, tartományi szociálisügyi titkár: „Ami a 2018-as költségvetést, illetve a tartományi kormánynak és a tartományi titkárságnak a szociális védelem javítását célzó programját illeti, mondhatjuk, hogy ez a tétel a költségvetésen belül 16 százalékra emelkedik. Februárban pályázatot hirdetnek a szociális intézmények és a polgári egyesületek finanszírozására Vajdaság Autonóm Tartomány területén.”

Vajdaság
szociális intézmény
támogatás
Szabadka

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.