Ugrás a tartalomra

Novemberben elkezdődhet a Ruma-Šabac-Loznica autópálya kiépítése

2019.09.20
16:45
2024.03.19
08:35
Forrás
Tanjug
A szerb köztársasági költségvetés átütemezésével további anyagi források szabadulnak fel jelentős infrastrukturális projektek megvalósítására - jelentette ki Zorana Mihajlović Újvidéken.

A költségvetés átütemezése lehetővé tenné, hogy 600 millió dinárt fordíthassanak a a Ruma-Šabac-Loznica autópálya kiépítésére, illetve további 14 milliárdot a moravai korridor kiépítésére is - mondta az építésügyi miniszter. A Preljinától Požegáig húzódó Miloš Fejedelem autópályára 550 millió, a Belgrádot Szarajevóval összekötő út egy szakaszára pedig 1,45 milliárd jutna. Emellett más fejlesztésekre is több pénzt fordíthatnának - tette hozzá Mihajlović.

„Miért nem volt benne mindez az eredeti költségvetésben? Azért, mert ezekben a projektekben különféle technikai dokumentációkat kellett elkészíteni. Nem szerettük volna megterhelni a költségvetést tavaly novemberben ezzel, mivel nem voltunk benne biztosak, hogy minden szükséges dokumentumot beszerzünk és elkészítünk, és elkezdhetjük a munkát már 2019-ben az autóutakon. Ahogyan látják, sikerült befejeznünk, nagyon büszke vagyok arra, hogy kijelenthetem, anyagilag olyannyira stabil helyzetben vagyunk, hogy garanciát tudunk vállalni ezekre a nagy befektetésekre. Ezek a befektetések ugyanis euró-milliárdokban értendők” - részletezte a miniszter.

építésügyi miniszter
Ruma
Šabac
Loznica
moravai korridor
Miloš fejedelem autópálya

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.