Ugrás a tartalomra

A Nyitott Balkánról tárgyalnak Tiranában

2021.12.20
13:14
2021.12.20
17:44
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő ma és holnap Tiranában tárgyal Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnökkel a Nyitott Balkán kezdeményezésen belül.

A politikusok várhatóan hat együttműködési megállapodást írnak alá, köztük a nyugat-balkáni munkaerőpiachoz való szabad hozzáférés feltételeiről szólót. Vučić ma informális munkavacsorán vesz részt, ahol a két miniszterelnökkel találkozik. A többi megbeszélés a bejelentések szerint kedden lesz. Az albán fővárosban emellett az Atlanti Tanács képviselőivel is egyeztet a szerb elnök, amelyen a Nyitott Balkán 2022-es évre vonatkozó stratégiai tervét vitatják meg. Később pedig a három- és kétoldalú megállapodások aláírása következik. Ezt követően a szerb államfő, valamint az albán és az észak-macedón miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart. A Nyitott Balkán kezdeményezés célja egyébként, hogy 2023 januárjától eltöröljék a három ország közötti határokat, amely a személyek, az áruk és a tőke szabad mozgását jelentené. 

Tirana
Nyitott Balkán
Nyitott Balkán
Aleksandar Vučić
Zoran Zaev
Edi Rama
Szerbia
Albánia
Észak-Macedónia

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű