Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

A Nyitott Balkánról tárgyalnak Tiranában

2021.12.20
13:14
2021.12.20
17:44
Forrás
Szerbiai RTV
Aleksandar Vučić szerb államfő ma és holnap Tiranában tárgyal Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedón miniszterelnökkel a Nyitott Balkán kezdeményezésen belül.

A politikusok várhatóan hat együttműködési megállapodást írnak alá, köztük a nyugat-balkáni munkaerőpiachoz való szabad hozzáférés feltételeiről szólót. Vučić ma informális munkavacsorán vesz részt, ahol a két miniszterelnökkel találkozik. A többi megbeszélés a bejelentések szerint kedden lesz. Az albán fővárosban emellett az Atlanti Tanács képviselőivel is egyeztet a szerb elnök, amelyen a Nyitott Balkán 2022-es évre vonatkozó stratégiai tervét vitatják meg. Később pedig a három- és kétoldalú megállapodások aláírása következik. Ezt követően a szerb államfő, valamint az albán és az észak-macedón miniszterelnök közös sajtótájékoztatót tart. A Nyitott Balkán kezdeményezés célja egyébként, hogy 2023 januárjától eltöröljék a három ország közötti határokat, amely a személyek, az áruk és a tőke szabad mozgását jelentené. 

Tirana
Nyitott Balkán
Nyitott Balkán
Aleksandar Vučić
Zoran Zaev
Edi Rama
Szerbia
Albánia
Észak-Macedónia

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű