Ugrás a tartalomra

Nyomtatják a szavazólapokat a nemzeti tanácsi választásokra

2018.10.25
13:16
2024.03.19
08:42
Forrás
FoNet
Megerősítette a nemzeti tanácsi választásokon induló nemzeti kisebbségek jelöltlistáit a Köztársasági Választási Bizottság. A magyar nemzeti közösség két lista közül választhat.

A 18 nemzeti kisebbség számára, amelyek nemzeti tanácsait közvetlenül választják meg, összesen 58 választási listát hirdettek ki. A magyar nemzeti közösség két lista közül választhat.

A bunyevác, a vlach, a görög, a német, a lengyel, a roma, a szlovén és az ukrán nemzeti kisebbség számára szerb nyelven, cirill írásmóddal nyomtatják ki a szavazólapokat, míg a többi nemzeti kisebbség számára kinyomtatott szavazólapon a szerb nyelvű cirill írásmód mellett az adott nemzeti kisebbség nyelvén is kiírják a listákat.

A szavazólapok nyomtatását ma 11 órakor kezdték el. 

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.