Ugrás a tartalomra
TANJUG/ IVAN RADULOVIĆ

Nyugalom van Észak-Koszovóban, de tapintható a feszültség

2022.12.09
08:27
2022.12.09
10:56
Forrás
Szerbiai RTV
A koszovói specialisták éjjeli bevonulása után nyugodt, ám feszült a helyzet.

Albin Kurti célja az északi területek elfoglalása - jelentette ki esti rendkívüli sajtótájékoztatóján Petar Petković, a Koszovó-ügyi iroda vezetője. A mintegy 300 specialista páncélkocsik kíséretében érkezett, és körbezárták Észak-Mitrovicát. Az éjjel az emberek az utcára vonultak, de a helyzet csendesedésével szétszéledtek, hazamentek.

A koszovói rendőrség közölte, hogy növeli jelenlétét északon a közrend fenntartása érdekében.

Belgrád fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy 1000 fős biztonsági erőt küldjön a térségbe, mivel erre joga van az ENSZ határozata alapján - emelte ki Petković. Szerbia határozottan fellép a szerb nép megvédése érdekében a déli tartományban - tette hozzá a Koszovó-ügyi iroda vezetője.

Koszovó

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.