Ugrás a tartalomra
FoNet/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

Nyugat-bácskai körúton a miniszterelnök

2020-05-29
17:22
2020-05-29
17:33
Forrás
Pannon RTV
Szilágyira, Zomborba és Apatinba látogatott ma délután Ana Brnabić és Slavica Đukić Dejanović.

A kormányfő és a népesedéspolitikáért felelős tárca nélküli miniszter Szilágyin először a falu óvodáját tekintette meg, amely csaknem 50 év után teljes körű felújításon esett át. Az intézményt közel 16 millió dináros támogatásból újították fel, amelyből 5 milliót Apatin község biztosított, további 11 milliót pedig a Szerb Kormány népességpolitikáért felelős programjából különítettek el erre a célra.

Brnabić hangsúlyozta, hogy a kormány azért dolgozik, hogy minél több gyermek legyen, hiszen nélkülük a fejlesztések nem érnek semmit. Bejelentette, hogy az előttük álló időszakban arra fognak törekedni, hogy azok az óvodai dolgozók, akiknek a szerződése meghatározott időre szól, meghatározatlan idejűt kapjanak.

Rámutatott, hogy tavaly december óta 2800 óvónő kapott meghatározatlan idejű szerződést.

Szilágyit követően a politikusok az apatini hajógyárba folytatták az útjukat, a látogatás végén pedig megtekintették a Zombor központjában folyó munkálatokat is.

Szilágyi
Ana Brnabić
Nyugat-Bácska
Slavica Đukić-Dejanović

Most

12:48

Veszélyben vannak a koalák

Eltűnhetnek a koalák a század közepére Új-Dél-Wales államból, amennyiben az ausztrál kormány nem tesz azonnali lépéseket az őshonos erszényesek és természetes élőhelyeik megóvásáért.

Népszerű