Ugrás a tartalomra
Facebook/EPP - European People's Party

A Nyugat-Balkán és annak lehetséges uniós jövője

2021.10.05
21:58
2021.10.12
10:19
Forrás
Facebook
A Nyugat-Balkán és annak lehetséges uniós jövője volt a témája az Európai Néppárt tanácskozásának Ljubljanában - írja Facebook-bejegyzésében Pásztor István.

A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke azt írta, nagyra értékelendő Szlovénia, mint az Európai Unió soros elnökének, és Janez Janša miniszterelnök erőfeszítése, hogy kirángassa a csatlakozási folyamatot a több évtizedes toporgásból. Nem ezt érdemeltük, igazságtalanul, méltatlanul jártak el velünk, igazából nem akartak és akarnak minket bevenni, és ezt mindig újabb és újabb követelésekkel palástolták - szögezte le Pásztor István. Többek között erről beszélt Ljubljanában a VMSZ és a Tartományi Képviselőház elnöke, illetve arról, hogy rögzített reális, belátható csatlakozási dátumok nélkül, ami az EU számára is legalább erkölcsileg és politikailag kötelező érvényű lenne, semmi a csatlakozási folyamat tekinteteben nem fog változni.

Nyugat-Balkán
Európai Néppárt
Pásztor István
Szlovénia
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

15:43, Frissítve: 15:49

Szigorít Görögország

Újabb szigorításokat vezettek be Görögországban, mert az elmúlt héten tovább növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma az országban.

Népszerű