Ugrás a tartalomra

„A Nyugat-Balkán Európához tartozik”

2022.10.13
13:03
Forrás
Tanjug
Szerbiának és az egész Nyugat-Balkánnak az Európai Unióban a helye - jelentette ki a szerdai országjelentés kapcsán a Tanjugnak nyilatkozva Emanuele Giaufret.

Az EU szerbiai küldöttségvezetője kiemelte, megerősítették elkötelezettségüket a bővítés terén. Rámutatott, hogy Szerbiának és az EU-nak a gazdaság több területén is közösek az érdekeik. A Nyugat-Balkán Európához tartozik. Felajánljuk minden országnak, hogy részesei legyenek az európai családnak, és ezáltal európai megoldást találhatnak a problémáikra, és így biztosíthatjuk a békét, a stabilitást és a jólétet mindenki számára - fogalmazott Giaufret.

A politikus arról is beszélt, hogy Aleksandar Vučić pozitívan reagált a Szerbiáról szóló országjelentésre, de egyúttal felszólította a szerb elnököt, hogy országa csatlakozzon az Oroszország elleni szankciókhoz. 

Szerbia
Európai Unió
Emanuele Giaufret

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.