Ugrás a tartalomra

A Nyugat-Balkán jövője volt a téma a munkavacsorán

2021.05.19
07:17
2021.05.19
07:22
Forrás
Pannon RTV
A régió helyzetéről, geopolitikai kérdésekről és az európai uniós kapcsolatokról is szó volt a nyugat-balkáni vezetők munkavacsoráján Brüsszelben.

Szerbiát Ana Brnabić miniszterelnök képviselte, de a megbeszélésen jelen volt még mások mellett Albin Kruti koszovói, Edi Rama albán és Zoran Zaev észak-macedón kormányfő is. A találkozót Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője szervezte. A vacsora előtt Brnabić kétoldalú megbeszéléseket folytatott Miroslav Lajčákkal, a Belgrád és Pristina közötti párbeszédért felelős uniós különmegbízottal is, akivel az együttműködésről, valamint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásáról is egyeztettek.

Ana Brnabić a munkavacsora után elmondta, hogy a megbeszélés a vártnál tovább tartott:
„Mindig jó, amikor tárgyalunk, megbeszéljük a dolgokat. Fontos politikai és gazdasági témákról tárgyaltunk. Igyekeztünk a jövőre és arra fókuszálni, hogy mit tehetünk azért, hogy a régió polgárai minél jobban éljenek.”

Szerbia miniszterelnöke kiemelte, hogy külön nem tárgyalt Albin Kurtival, de hozzátette, hogy nem voltak provokációk és mindenki a jövőről próbált beszélni. 

Ana Brnabić
Nyugat-Balkán
Európai Unió

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.