Ugrás a tartalomra

A Nyugat-Balkán jövőjéről is szó volt Davosban

2020.01.21
18:56
2020.01.21
19:04
Forrás
Pannon RTV
A Nyugat-Balkán jövőjét érintő davosi panelbeszélgetés nagy része a térség európai integrációjáról szólt.

Téma volt az is, hogy mikor kezdheti meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedónia és Albánia, valamint arról is, hogy hogyan tudná rendezni a kapcsolatát Szerbia és Koszovó. Aleksandar Vučić szerb elnök azt kérdezte az Európai Unió vezetőitől, illetve a nyugat-európai országok képviselőitől, hogy a koszovói kérdés rendezése elegendő lesz-e az uniós tagság elnyeréséhez, ám elmondása szerint közvetlen választ nem kapott. A Világgazdasági Fórum panelbeszélgetésein Hashim Thaci koszovói elnök is részt vett. A beszélgetésen elhangzottak azonban nem voltak nyilvánosak.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Nem volt semmiféle közeli találkozónk, mert úgy tűnik, hogy különböző témákról beszéltünk. Én azokról a gondokról beszéltem, amelyekkel Szerbia szembesül a térségben, Thaci pedig a vízumliberalizációról beszélt. Ez minden. Ennyi általánosságot mondhatok anélkül, hogy megszegném a szabályokat.”

Davos
Világgazdasági Fórum
Nyugat-Balkán

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.