Ugrás a tartalomra
Tanjug/Photo/Markus Schreiber

A Nyugat-Balkán jövőjéről is szó volt Davosban

2020-01-21
18:56
2020-01-21
19:04
Forrás
Pannon RTV
A Nyugat-Balkán jövőjét érintő davosi panelbeszélgetés nagy része a térség európai integrációjáról szólt.

Téma volt az is, hogy mikor kezdheti meg a csatlakozási tárgyalásokat Észak-Macedónia és Albánia, valamint arról is, hogy hogyan tudná rendezni a kapcsolatát Szerbia és Koszovó. Aleksandar Vučić szerb elnök azt kérdezte az Európai Unió vezetőitől, illetve a nyugat-európai országok képviselőitől, hogy a koszovói kérdés rendezése elegendő lesz-e az uniós tagság elnyeréséhez, ám elmondása szerint közvetlen választ nem kapott. A Világgazdasági Fórum panelbeszélgetésein Hashim Thaci koszovói elnök is részt vett. A beszélgetésen elhangzottak azonban nem voltak nyilvánosak.

Aleksandar Vučić, köztársasági elnök, Szerbia: „Nem volt semmiféle közeli találkozónk, mert úgy tűnik, hogy különböző témákról beszéltünk. Én azokról a gondokról beszéltem, amelyekkel Szerbia szembesül a térségben, Thaci pedig a vízumliberalizációról beszélt. Ez minden. Ennyi általánosságot mondhatok anélkül, hogy megszegném a szabályokat.”

Davos
Világgazdasági Fórum
Nyugat-Balkán
Aleksandar Vučić

Most

21:29

Elhunyt Miroljub Trošić

A szerb színész 72 éves volt. A Selo gori, a baba se češlja című sorozatban játszott szerepével szerbiai nézők millióinak a szívébe lopta be magát. A sorozatban tíz évig szerepelt.

Népszerű

Helyszín

Holttestet találtak Óbecsén

Egy férfi holttestét találták meg ma reggel az óbecsei katolikus temető bejáratánál - írja a vajdasági közmédia.