Ugrás a tartalomra
Facebook/Varga Judit

A Nyugat-Balkán országainak uniós csatlakozásáról egyeztettek

2021.08.25
21:32
2021.08.26
07:15
Forrás
Pannon RTV
Jadranka Joksimović szerb európai integrációért felelős tárcavezető Varga Judit magyar igazságügyi miniszterrel is egyeztetett Budapesten. A tárgyalás fő témája Szerbia uniós csatlakozása volt.

A szerb európai integrációért felelős miniszter azt közölte, hogy Belgrád készen áll két újabb klaszter megnyitására. Varga Judit közösségi oldalán azt írta, hangsúlyozta szerb kollégájának, hogy Magyarország elkötelezett támogatója a Nyugat-Balkán európai integrációjának, mely nem lehet teljes Szerbia uniós csatlakozása nélkül. A magyar tárcavezető szerint a 21. század olyan új kihívásokkal állította szembe kontinensünket, mint például a migrációs válság, amelyre hatékony választ Magyarországon és Szerbián kívül csak nagyon kevesen tudtak adni. Varga Judit bejegyzése szerint a koronavírus kapcsán a kölcsönös segítségnyújtás jegyében Magyarország több mint kétmilliárd forint értékben juttatott védőfelszerelést déli szomszédjának.

Nyugat-Balkán
Szerbia
uniós csatlakozás
bővítés
Varga Judit
Jadranka Joksimović

Most

15:55, Frissítve: 17:36

Interaktív előadás János vitézről

Petőfi Sándor János vitéz című művéből készített alsós diákoknak interaktív előadást a Perem Magyar Színházi Egyesület. A mintegy félórás darabot Vajdaság-szerte láthatják majd a gyerekek.
15:35, Frissítve: 17:41

Vasárnap GastroFest Óbecsén!

Vasárnap immár hatodik alkalommal szervezik meg Óbecsén a GastroFest gasztronómiai rendezvényt, amelyre 10 és 22 óra között várják a látogatókat az Erdőtelepítők Parkjában.

Népszerű

Dupla öröm a nyugdíjasoknak

A nyugdíjasok mától duplán örülhetnek, hiszen mostantól érvényesek az új nyugdíjas kártyák, ráadásul 5,5 százalékkal emelkednek a nyugdíjak Szerbiában.

Kádár Lara, az ifjú futótehetség

Még csak 12 éves, de a világranglista 3. helyén áll korosztályában, miután Gyepükajánon 87 kilométeres távot teljesített, és felállította az új szerb junior női csúcsot Kádár Lara.