Ugrás a tartalomra
Facebook/Varga Judit

A Nyugat-Balkán országainak uniós csatlakozásáról egyeztettek

2021.08.25
21:32
2021.08.26
07:15
Forrás
Pannon RTV
Jadranka Joksimović szerb európai integrációért felelős tárcavezető Varga Judit magyar igazságügyi miniszterrel is egyeztetett Budapesten. A tárgyalás fő témája Szerbia uniós csatlakozása volt.
Facebook/Varga Judit

A szerb európai integrációért felelős miniszter azt közölte, hogy Belgrád készen áll két újabb klaszter megnyitására. Varga Judit közösségi oldalán azt írta, hangsúlyozta szerb kollégájának, hogy Magyarország elkötelezett támogatója a Nyugat-Balkán európai integrációjának, mely nem lehet teljes Szerbia uniós csatlakozása nélkül. A magyar tárcavezető szerint a 21. század olyan új kihívásokkal állította szembe kontinensünket, mint például a migrációs válság, amelyre hatékony választ Magyarországon és Szerbián kívül csak nagyon kevesen tudtak adni. Varga Judit bejegyzése szerint a koronavírus kapcsán a kölcsönös segítségnyújtás jegyében Magyarország több mint kétmilliárd forint értékben juttatott védőfelszerelést déli szomszédjának.

Nyugat-Balkán
Szerbia
uniós csatlakozás
bővítés
Varga Judit
Jadranka Joksimović

Most

10:56, Frissítve: 11:05

Roland Garros - Đoković a favorit

A címvédő és világelső Novak Đoković számít favoritnak a férfiaknál, míg a nőknél a világranglista-vezető Iga Swiatek a legesélyesebb a vasárnap kezdődő 126. francia nyílt teniszbajnokságon..

Népszerű