Ugrás a tartalomra
horvát parlament épülete
Pixabay/mojzagrebinfo

Nyugdíjreform ellen tüntettek Zágrábban

2018-10-21
17:54
Forrás
Tanjug
Több ezer ember gyűlt össze Zágrábban, hogy tiltakozzanak a kormány nyugdíjreformjára vonatkozó javaslata miatt.

A tervezet alapján a nyugdíjkorhatárt 67 évre emelnék. Andrej Plenković miniszterelnök a tüntetés kapcsán kijelentette, a horvát állam nem fogja semmissé tenni a reformkezdeményezést. 

Zágráb
Andrej Plenković
tüntetés

Most

07:44

Ma van a magyar kultúra napja

Több vajdasági településen is megünneplik a mai napot. Szabadkán a Népkör Magyar Művelődési Központ ez alkalomból fotókiállítással és középiskolások előadásával várja az érdeklődőket 19 órától.
20:29

Közeleg a holdújév

A világ népességének negyede számára ez az év legnagyobb ünnepe. Idén a holdújév vagy ahogy Ázsiában nevezik a tavaszköszöntő február 5-én kezdődik.
20:19

Több ENSZ-békefenntartót öltek meg Maliban

Meggyilkolták az ENSZ-békefenntartó missziójának 10 tagját, 25-öt pedig megsebesítettek az Al-Kaidával kapcsolatban álló dzsihádisták - jelentették az Egyesült Nemzetek Szervezetének illetékesei.

Népszerű

Családi ház égett le Kishegyesen

Leégett a Csőke házaspár családi háza a Deák Ferenc utcában Kishegyesen. Kedden este 17 óra környékén ütött ki a tűz a kazánházában, majd átterjedt a tetőszerkezetre.

Baleset a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában

Súlyos iskolai balesethez riasztották tegnap kora délután a zentai mentőszolgálatot. Egy kisfiú zuhant le a zentai Thurzó Lajos Általános Iskola lépcsőjéről, aki súlyos sérüléseket szenvedett.