Ugrás a tartalomra
Tanjug/Szerb Államelnökség

Ohridban tárgyal Vučić, Zaev és Rama

2019-11-09
19:01
2019-11-16
10:37
Forrás
Tanjug, RTS
A szerb elnök, az észak-macedón és az albán miniszterelnök az emberek, az áru, a szolgáltatások és a tőke szabad áramlásának kezdeményezéséről tanácskoznak Észak-Macedóniában.

Egy hónappal ezelőtt Újvidéken állapodtak meg azokról a lépésekről, amelyek mindhárom ország gazdasági növekedését eredményezhetik, és vonzóbbá tehetik őket a befektetők körében. Az elképzelések szerint ohridi tárgyalásukon már a konkrét intézkedésekről is megállapodhatnak az államvezetők. A háromoldalú találkozó holnap reggel folytatódik, és a bejelentések szerint azt követően nemzetközi szervezetek és intézmények képviselőivel is megbeszélést folytatnak majd.

Ohrid
Észak-Macedónia
Zoran Zaev
Edi Rama
Aleksandar Vučić

Most

07:10, Frissítve: 07:21

Ma van pünkösd vasárnapja

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A pünkösd a húsvét és a karácsony után a harmadik legnagyobb keresztény ünnep.
21:20, Frissítve: 21:39

Sólymos László a Most-Híd új elnöke

Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották pártelnöknek a szlovák-magyar vegyespárt mai füleki kongresszusán - jelentette be a párt Facebook profilján.
20:56, Frissítve: 22:05

Irány a világűr!

Közép-európai idő szerint 21 óra 22 perckor lövik ki az Elon Musk által alapított SpaceX űrhajóját a NASA Kennedy Űrközpontból, a floridai Canaveral-ból.
19:37, Frissítve: 20:28

Teljes a káosz Minneapolisban

A hét elején történt rendőri brutalitás miatt utcai zavargások törtek ki. Minnesota állam kormányzója, Tim Waltz a Nemzeti gárda legmagasabb szintű mobilizációját rendelte el.

Népszerű

Újra szabadon átléphető a szerb-magyar határ

Ma délelőttől karanténkötelezettség nélkül lehetséges a személyforgalom a szerb-magyar határon a szerb és a magyar állampolgárok számára - jelentették be Röszkén sajtótájékoztatón.