Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Ökrész Rozália: fontosak a kis- és középvállalkozások

2023.05.30
19:07
2023.05.30
20:38
Forrás
Pannon RTV
A VMSZ köztársasági képviselője a parlament mai ülésén a kis- és középvállalkozások fontosságára és az azok védelmét szolgalmazó intézkedésekre hívta fel a figyelmet.

Az államvezetőség tagjaihoz intézett kérdésekkel vette kezdetét a köztársasági parlament keddi ülése. Ökrész Rozália, a Vajdasági Magyar Szövetség képviselője a vállalkozások bezárásának megelőzését célzó „Ne zatvaraj!” elnevezésű kezdeményezéssel kapcsolatban tett fel kérdést a pénzügyminiszternek. A kezdeményezés célja rámutatni arra, hogy sokszor minimális hibák, adminisztratív jellegű kisebb mulasztások miatt kénytelenek a vállalkozók bezárni vállalkozásaikat. Ökrész Rozália hangsúlyozta a kis- és középvállalkozások fontos részét képezik az ország gazdasági életének, ezért többek között a büntetőpolitika összehangolására is szükség lenne a probléma megoldása érdekében.

„Nem szabad megengedni, hogy többszörösen kifizetődő legyen be nem jelentetten, feketén dolgozni, mint legálisan, mint bejelentett vállalkozó, mert ez károkat okoz a vállalkozásokban, a munkahelyekben és a költségvetésben is. A felügyelőségek és vállalkozók között partnerségre lenne szükség, a büntetések fokozatosak legyenek az arányosság elvét alkalmazva, valamint figyelembe kellene venni az adott vállalkozás gazdasági erejét is.”

Ökrész Rozália

Most

Népszerű

Október elsejétől érvényesek a nyugdíjas kártyák

Október elsejétől érvényesek az új nyugdíjas kártyák. Ezzel kapcsolatban ma újabb 16 intézménnyel írt alá szerződést a Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap. A kártya felmutatásával a nyugdíjasok kedvezményeket kaphatnak.

Újabb olcsóbb termékek a boltok polcain

Újabb 16 termékkel bővült a Jobb ár, vagyis a Bolja cena akció listája. Mától így már összesen 36 árucikket vásárolhatunk olcsóbban a programban résztvevő boltokban.