Ugrás a tartalomra

Ökrész Rozália: Törvénymódosítások révén lehet javítani a duális oktatás helyzetén

2021.04.13
14:37
2021.04.13
18:00
Forrás
Pannon RTV
A duális képzéssel kapcsolatban intézett kérdést ma az oktatási minisztériumhoz Ökrész Rozália a szerbiai parlamentben.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője szerint az utóbbi időben azzal a problémával szembesülnek, hogyan biztosítsanak megfelelő szakembereket például a nyomdaipar területén.

Ökrész beszédében kiemelte, hogy a jelenlegi duális oktatási modellt, amelyben a középiskolásoknak egy valós munkakörnyezetben kellene gyakorlati ismereteket szerezniük, a mostani duális oktatásról szóló törvény szabályozza..

Ökrész Rozália, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Véleményünk szerint törvénymódosítások révén lehet javítani a duális oktatás helyzetén. Ebben az esetben arra kérjük a minisztériumot, hogy nyújtson tájékoztatást arról, hogy négy évvel a törvény alkalmazásának megkezdése után fontolgatja-e annak módosítását? Tudomásunk szerint a szakiskolák kezdeményezték, hogy hozzanak létre egy azonos tantervet az oktatási profilban, amelyet a klasszikus iskolarendszerben és a vállalatoknál a munka révén történő tanulási rendszerben is lehetne alkalmazni. Ez a megoldás lehetővé tenné a diákok számára, hogy az oktatás során megtalálják azt a céget, amellyel szerződést kötnének annak érdekében, hogy a duális rendszer szerinti oktatásban vegyenek részt, és a vállalatoknak is lehetőségük lenne kiválasztani bizonyos számú diákot, akiket ennek megfelelően oktatnának ebben a rendszerben.”

Ökrész Rozália
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
köztársasági parlament
duális képzés

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.