Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Ökrész Rozália: Törvénymódosítások révén lehet javítani a duális oktatás helyzetén

2021.04.13
14:37
2021.04.13
18:00
Forrás
Pannon RTV
A duális képzéssel kapcsolatban intézett kérdést ma az oktatási minisztériumhoz Ökrész Rozália a szerbiai parlamentben.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője szerint az utóbbi időben azzal a problémával szembesülnek, hogyan biztosítsanak megfelelő szakembereket például a nyomdaipar területén.

Ökrész beszédében kiemelte, hogy a jelenlegi duális oktatási modellt, amelyben a középiskolásoknak egy valós munkakörnyezetben kellene gyakorlati ismereteket szerezniük, a mostani duális oktatásról szóló törvény szabályozza..

Ökrész Rozália, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Véleményünk szerint törvénymódosítások révén lehet javítani a duális oktatás helyzetén. Ebben az esetben arra kérjük a minisztériumot, hogy nyújtson tájékoztatást arról, hogy négy évvel a törvény alkalmazásának megkezdése után fontolgatja-e annak módosítását? Tudomásunk szerint a szakiskolák kezdeményezték, hogy hozzanak létre egy azonos tantervet az oktatási profilban, amelyet a klasszikus iskolarendszerben és a vállalatoknál a munka révén történő tanulási rendszerben is lehetne alkalmazni. Ez a megoldás lehetővé tenné a diákok számára, hogy az oktatás során megtalálják azt a céget, amellyel szerződést kötnének annak érdekében, hogy a duális rendszer szerinti oktatásban vegyenek részt, és a vállalatoknak is lehetőségük lenne kiválasztani bizonyos számú diákot, akiket ennek megfelelően oktatnának ebben a rendszerben.”

Ökrész Rozália
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
köztársasági parlament
duális képzés

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.