Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Ökrész Rozália: Törvénymódosítások révén lehet javítani a duális oktatás helyzetén

2021.04.13
14:37
2021.04.13
18:00
Forrás
Pannon RTV
A duális képzéssel kapcsolatban intézett kérdést ma az oktatási minisztériumhoz Ökrész Rozália a szerbiai parlamentben.

A Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti képviselője szerint az utóbbi időben azzal a problémával szembesülnek, hogyan biztosítsanak megfelelő szakembereket például a nyomdaipar területén.

Ökrész beszédében kiemelte, hogy a jelenlegi duális oktatási modellt, amelyben a középiskolásoknak egy valós munkakörnyezetben kellene gyakorlati ismereteket szerezniük, a mostani duális oktatásról szóló törvény szabályozza..

Ökrész Rozália, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „Véleményünk szerint törvénymódosítások révén lehet javítani a duális oktatás helyzetén. Ebben az esetben arra kérjük a minisztériumot, hogy nyújtson tájékoztatást arról, hogy négy évvel a törvény alkalmazásának megkezdése után fontolgatja-e annak módosítását? Tudomásunk szerint a szakiskolák kezdeményezték, hogy hozzanak létre egy azonos tantervet az oktatási profilban, amelyet a klasszikus iskolarendszerben és a vállalatoknál a munka révén történő tanulási rendszerben is lehetne alkalmazni. Ez a megoldás lehetővé tenné a diákok számára, hogy az oktatás során megtalálják azt a céget, amellyel szerződést kötnének annak érdekében, hogy a duális rendszer szerinti oktatásban vegyenek részt, és a vállalatoknak is lehetőségük lenne kiválasztani bizonyos számú diákot, akiket ennek megfelelően oktatnának ebben a rendszerben.”

Ökrész Rozália
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség
köztársasági parlament
duális képzés

Most

21:26, Frissítve: 21:52

Oltásra buzdít a VIFÓ elnöke

Az elmúlt fél évben megnőtt a fiatalok oltási kedve, egyre többen veszik fel már a harmadik oltást is, viszont még mindig sok a tenni való - jelentette ki a Közügyekben Szollár Ádám, a VIFÓ elnöke.

Népszerű

Tüntetés a szigorítás ellen Szabadkán

Tüntetést szerveztek vasárnap este Szabadkán az új intézkedés miatt, miszerint 22 óra után csak védettségi igazolás felmutatásával lehet belépni a szórakozó- és vendéglátóhelyekre.

Fizetés- és nyugdíjemelés jön Szerbiában

7,5 százalékkal emelkedik idén a GDP Szerbiában, ami magasabb fizetéseket és nyugdíjakat jelent - mondta el az Instagram-oldalán közzétett bejegyzésében Aleksandar Vučić szerb államfő. A költségvetés módosításáról vitázik a szerbiai parlament.