Ugrás a tartalomra

Október 23-a ne legyen ürügy

2021.10.25
12:18
2021.10.25
13:40
Forrás
Közlemény
Senki nem gátolta meg a Magyar Mozgalmat abban, hogy elhelyezze az emlékezés virágait - írja közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség.

Az MM-nek október 23-a nem a hősök előtti tiszteletadásról, hanem Sövény Ferenc koszorúzásáról szól - teszik hozzá. A VMSZ a mozgalom tegnapi írására reagált, amelyben azt kifogásolták, hogy szombaton az ’56-os emlékhelynél – ahogyan a közleményben fogalmaznak – semmibe vették a mozgalom elnökének jelenlétét. A VMSZ most azt írja: október 21-én Sövény Ferenc titkárnője azzal a kérdéssel hívta fel a VMSZ központi irodáját, hogy vasárnap koszorúzhatnak-e? A központi megemlékezés Palicson szombaton volt, akkorra a VMSZ központi telefonszámán koszorúzási szándékukat nem jelezték, így nem is jelenthette be őket a műsorvezető. A nemzeti ünnephez nem méltó a mozgalom közleménye és az annak kapcsán született újságcikk - írja a VMSZ sajtószolgálata. Hozzáteszik: mint ahogyan mindig, a Magyar Mozgalom most is a magyarság megosztására törekszik, akár hazugság árán is. A szöveg teljes egészében alább elolvasható.

Csatolmányok
oktober-23-ne-legyen-urugy.doc
Magyar Mozgalom
MM
VMSZ
Sövény Ferenc
1956-os forradalom és szabadságharc
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
56-os magyar forradalom és szabadságharc
1956-os megemlékezés
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

18:48, Frissítve: 18:58

Kiderült, mi okozhatta a budapesti kórháztüzet

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották. A tűzben egy ember meghalt. A kórház sürgősségi osztálya átmenetileg nem fogad betegeket.
18:00, Frissítve: 19:57

Egyre drágább a hús is

Egyre többet kell fizetniük a szerbiai fogyasztóknak a friss húsért. A drágulás elsősorban a marha-, a sertés- és a birkahúst érinti. A szakemberek ezt a takarmány világpiaci árának emelkedésével magyarázzák.

Népszerű

Rendőrök lepték el Horgost

Rendőrök lepték el ma reggel Horgost. Feltételezhetően azt az eltűnt férfit keresik, akinek múlt hétvégén veszhetett nyoma a településen.