Ugrás a tartalomra

Október 23-a ne legyen ürügy

2021.10.25
12:18
2021.10.25
13:40
Forrás
Közlemény
Senki nem gátolta meg a Magyar Mozgalmat abban, hogy elhelyezze az emlékezés virágait - írja közleményében a Vajdasági Magyar Szövetség.

Az MM-nek október 23-a nem a hősök előtti tiszteletadásról, hanem Sövény Ferenc koszorúzásáról szól - teszik hozzá. A VMSZ a mozgalom tegnapi írására reagált, amelyben azt kifogásolták, hogy szombaton az ’56-os emlékhelynél – ahogyan a közleményben fogalmaznak – semmibe vették a mozgalom elnökének jelenlétét. A VMSZ most azt írja: október 21-én Sövény Ferenc titkárnője azzal a kérdéssel hívta fel a VMSZ központi irodáját, hogy vasárnap koszorúzhatnak-e? A központi megemlékezés Palicson szombaton volt, akkorra a VMSZ központi telefonszámán koszorúzási szándékukat nem jelezték, így nem is jelenthette be őket a műsorvezető. A nemzeti ünnephez nem méltó a mozgalom közleménye és az annak kapcsán született újságcikk - írja a VMSZ sajtószolgálata. Hozzáteszik: mint ahogyan mindig, a Magyar Mozgalom most is a magyarság megosztására törekszik, akár hazugság árán is. A szöveg teljes egészében alább elolvasható.

Csatolmányok
oktober-23-ne-legyen-urugy.doc
Magyar Mozgalom
MM
VMSZ
Sövény Ferenc
1956-os forradalom és szabadságharc
1956-os magyar forradalom és szabadságharc
56-os magyar forradalom és szabadságharc
1956-os megemlékezés
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

17:40, Frissítve: 17:46

A Fidesz kiáll Szerbia EU-csatlakozása mellett

Az Európai Parlament plenáris ülésén elfogadták a Bosznia-Hercegovinára, Szerbiára és Koszovóra vonatkozó 2021. évi országjelentéseket. A Fidesz európai parlamenti képviselői mindhárom országjelentés elfogadása ellen szavaztak.
17:28

A királyhalmi iskolába kerül Petőfi körtefája

A VM4K szervezésében megvalósuló Nyárhangoló fesztivál vendége, Szarvas József Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész csütörtökön 17 órakor Királyhalmán, a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában elülteti az ajándékba hozott Petőfi körtefáját.
17:17, Frissítve: 17:31

TSC-Grafičar 4:2

Győzelemmel tett pontot a nyári felkészülésre a TSC férfi labdarúgó-csapata. A topolyai együttes az új bajnoki rajt előtt a Grafičar együttesét győzte le a TSC Arénában.
16:38, Frissítve: 17:56

Moszkva nagy erőkkel támadja Donyeck megyét

Kijevi jelentések szerint az ukrán erőknek egyelőre sikerült megakadályozniuk az orosz erők további előre nyomulását a donyecki régióban, de Szlovjanszkot, illetve több környékbeli várost is erős tűz alá vették az oroszok.
15:47, Frissítve: 17:37

Elstartolt a 19. Vajdasági Szabadegyetem

130 vajdasági és Kárpát-medencei fiatal érkezett a kishegyesi Kátai tanyára, ahol a héten őket is érintő gazdasági, politikai és társadalmi témákról hallhatnak előadásokat.

Népszerű