Ugrás a tartalomra

Október végéig megalakul az új szerb kormány

2022.10.05
18:56
Forrás
Pannon RTV
Az alkotmányos határidőkön belül megalakul az új szerb kormány, jelentette ki szerdán Ana Brnabić, szerb miniszterelnök.

Szerbiában április 3-án tartottak általános választásokat, az alaptörvény szerint a parlamenti képviselők eskütételét követően legkésőbb 90 napon belül meg kell alakulnia a kormánynak. Ez a határidő október 30-án jár le, egyelőre azonban csak azt lehet tudni, hogy Brnabić fogja vezetni. A szerb miniszterelnök a hosszas kormányalakításra reagálva azt mondta, ez pont ugyanazoknak szúrja a szemét, akik korábban arról beszéltek, hogy a kormány nem is jó semmire, a miniszterek pedig csak bábok, akik a köztársasági elnök által kiadott feladatokat hajtják végre. Mint mondta, most sokkal fontosabb az, hogy az előttünk álló télre felkészüljön az ország, és az ügyvivő kormány mindent megtesz azért, hogy a hideg időszakban se legyenek megszorítások vagy nehézségek.

választások 2022
Ana Brnabić

Most

21:05, Frissítve: 21:14

Szédületes mérkőzést hozott a 173. örökrangadó

Szenzációsan kezdte a szerbiai labdarúgó Szuperliga 2023/24-es idényének rájátszási szakaszát a Crvena zvezda a Partizan ellen. A drámai összecsapáson 3:2-re nyertek a piros-fehérek, és 10 pontra lógtak el a fekete-fehérektől.
19:25, Frissítve: 19:33

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának második szombati mérkőzésén.
17:07, Frissítve: 19:09

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.

Berobbant a turistaidény Palicson

A nyárias időjárásnak köszönhetően a tó körüli sétányon, a vendéglátóhelyek teraszain és a fagylaltozók környékén is sokan voltak a délutáni órákban.