Ugrás a tartalomra

Olaf Scholz: nem szabad letörni a Nyugat-Balkán EU-tagsággal kapcsolatos reményeit

2022.06.11
21:41
2022.06.11
21:55
Forrás
Hirado.hu, MTI
Arra kérte Szófiát, hogy ne vétózza meg Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdését.

Olaf Scholz német kancellár azt mondta, hogy az EU-nak nem szabad letörnie a Nyugat-Balkán országainak az EU-tagsággal kapcsolatos reményeit. A politikus szombaton arra kérte a bolgár politikai vezetést Szófiában: ne vétózza meg Észak-Macedónia csatlakozási tárgyalásainak megkezdését. Olaf Scholz a térségben tett kétnapos látogatása során járt a bolgár fővárosban, az EU és a Nyugat-Balkán vezetőinek június 23-i csúcstalálkozóját megelőzően. A német kancellár aláhúzta: valóban nagyon sok probléma van a térség országai között. Ezek jól ismert problémák, de nem megoldhatatlanok tette - hozzá Scholz.

Szombaton Olaf Scholz még a Bulgáriával szomszédos Észak-Macedónia fővárosában, Szkopjében járt, amely már több reformot végrehajtott az EU-csatlakozási tárgyalások megkezdése érdekében, egyebek között felvette jelenlegi nevét, hogy elkerülje Athén politikai ellenállását a történelmi Makedónia név használata miatt.

Olaf Scholz
EU-tagság
csatlakozás

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.
16:14, Frissítve: 16:22

Kortárs kiállítás a Kortárs Galériában

Kortárs képzőművészek által adományozott alkotásokból nyílt kiállítás a Kortárs Galériában Szabadkán. Goran Despotovskival, Mihailo Vasiljevićel és a videólinken csatlakozó Részegh Botonddal Nela Tonković beszélgetett.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.