Ugrás a tartalomra
MTI/Vajda János

Oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány Magyarországon

2022.01.21
12:45
2022.01.21
12:55
Forrás
kormany.hu, MTI
Oltási igazolvánnyá alakul a védettségi igazolvány február 15-től Magyarországon.

Az új kormányrendeletet az átoltottság további növelése és a járvány újabb hullámai elleni védekezés érdekében hozták meg.

Oltási igazolványra csak az oltott személyek jogosultak, a megerősítő harmadik oltás felvétele után pedig az igazolvány korlátlan időre érvényes. A jelenlegi Magyarországon kiállított védettségi igazolványok cseréjére nincs szükség, a QR-kód alapján lehet ellenőrizni az okmány érvényességét.

oltási igazolvány
védettségi igazolvány
Magyarország

Most

21:56

Nyári táborok - hasznos időtöltés a szünidő alatt

Lassan közeledik a nyári szünet, amikor a gyerekek egy kis időre elköszönhetnek az iskolától, aki teheti ilyenkor táborba megy. Legalábbis az aki megengedheti magának, s akinek a szülei megengedik. A lehetőségekből Vajdaságban nincs hiány.

Népszerű

Miből mennyit vihetünk magunkkal külföldre?

Hamarosan elkezdődik a nyári szabadságok ideje. Utazásunk előtt jó tudni, hogy külföldi nyaralásunk során milyen értékben vihetünk magunkkal készpénzt és egyéb dolgokat úgy, hogy ne büntessen meg bennünket a szerb vámhivatal.

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.