Ugrás a tartalomra

Önállóan indul a választásokon, de a haladókkal lépne koalícióra a VMSZ

2020.01.03
18:28
2020.01.03
19:10
Forrás
Pannon RTV
Önállóan indul, de a választások után a Szerb Haladó Párttal lépne koalícióra a Vajdasági Magyar Szövetség - erősítette meg a Pannon RTV-nek Pásztor István.

A VMSZ elnöke a Híradó Plusz vendégeként elmondta: Szerbia uniós csatlakozása a következő 4 évben fel fog gyorsulni. Ez azt jelenti, hogy erőteljes törvényalkotás következik. A politikus szerint fontos, hogy a VMSZ ott legyen ebben a folyamatban. Az önkormányzati választásokról szólva Pásztor elmondta: mindenhol megpróbálnak magyar polgármestert biztosítani, ahol ezt a magyarok lakosságon belüli aránya lehetővé teszi.

 A VMSZ elnöke kiemelte: „Azt reméljük, hogy a tárgyalási folyamat eredményeként megnyílnak azok a források, amelyeknek köszönve különböző fejlesztéseket lehet megvalósítani. Lemaradást behozni. Kísérletet tenni arra, hogy a lemaradásokat behozzuk. Ilyen szempontból se nem mindegy, hogy ott ülünk-e az asztalnál, amikor a költségvetési és az uniós forrásokat osztják el a különböző tartalmakra vagy nem.”

Pásztor István
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

14:56, Frissítve: 15:06

Nem nyugszanak a fegyverek

Oroszország szerint a fronton Ukrajna helyzete jelenleg elég kedvezőtlen, egy újabb amerikai hadi segítség nem sokat tudna ezen változtatni, ellenben további ellenségeskedést szítana.
14:50

Közegellenállás riportpályázat

A padéi Takáts Rafael Magyar Kultúrkör Keszég Károly (1954–1997) újságíró, a Napló hetilap főszerkesztője emlékére huszonötödik alkalommal hirdeti meg a Közegellenállás című riportpályázatot.
14:31, Frissítve: 14:48

Szankciók Irán ellen

Az uniós tagállamok vezetői egyetértettek abban, hogy szankciókat kell hozni Irán ellen az Izrael elleni hétvégi támadás miatt – hangsúlyozta Charles Michel, Európai Tanács elnöke Brüsszelben, az informális uniós csúcsértekezleten.
13:41, Frissítve: 13:59

Ökumenikus imahét Hertelendyfalván

A Krisztus-hívők egységéért tartottak összejövetelt a helyi vallási közösségek tagjai Hertelendyfalván az Imahét keretében. Az evangélikus, katolikus és református egyháztagok együtt énekeltek és imádkoztak.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.