Ugrás a tartalomra

Online tanácskozást tartottak a visegrádi országok parlamenti elnökei

2021-01-12
14:25
Forrás
MTI
Ezen szó volt a többi között a V4-es parlamenti együttműködés fejlesztéséről, valamint a nemzeti parlamentek szerepének erősítéséről az Európai Unióban.

A V4-ek soros elnöki tisztségét betöltő Lengyelország parlamentjének kezdeményezésére tartott tanácskozáson szóba került a COVID-19 járvány okozta gazdasági és társadalmi válsággal szembeni regionális együttműködés is, az Európai Bizottság által bemutatott európai zöld megállapodás és az új migrációs és menekültügyi paktum, valamint az országokat érintő jelenlegi külpolitikai kihívások.

A felek egyetértettek abban, hogy a négy ország együtt komoly erőt tud képviselni a saját érdekeinek megvédésében. A házelnökök lengyel kezdeményezésre elkezdték továbbá egy közös dokumentum kidolgozását a visegrádi csoport megalakulásának 30. évfordulójára.

V4
online tanácskozás
visegrádi országok
együttműködés

Most

13:15, Frissítve: 13:34

Egyelőre megmenekült az idei szőlő

Elégedettek a királyhalmi szőlősgazdák a szőlőtőkék állapotával egy héttel a Vince-napi próbametszés után. Az enyhe télnek köszönhetően eddig nem mutatkoztak fagykárok.
13:06, Frissítve: 14:02

Leégett egy családi ház Padén

Tűzeset történt hétfőn a padéi Szervó Mihály utca egyik kis családi házában. A lángok mindent tönkretettek, teljesen lakhatatlanná vált az épület.
12:43

Elhunyt Börcsök Enikő

A Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja 53 évesen, éppen a születésének napján halt meg.

Népszerű

Mi a hosszú élet titka?

Az adai Krizsán Ferencet századik születésnapján látogatta meg stábunk. Arra voltunk kíváncsiak, hogy szerinte mi a hosszú és boldog élet titka.