Ugrás a tartalomra

Online ülést tartott a Magyar Nemzeti Tanács

2021.12.10
16:57
2021.12.10
20:40
Forrás
Pannon RTV
Snejder-Sára Ildikót, az újvidéki Európa Kollégium eddigi igazgatóját javasolta az intézmény vezetőjének újbóli kinevezésére a Magyar Nemzeti Tanács. A 27. elektronikus ülésen jóváhagyták a Magyar Szó és a Hét Nap jövő évi munka- és pénzügyi tervét.

A Magyar Szó tervei között szerepel a nyomda két üzemrészlegének egyesítése, továbbá a nyomda első részlegének helyén a kiköltöztetés után iskoláskor előtti intézmény, konferenciaterem, valamint sajtó- és nyomdamúzeum létrehozása. A Hét Nap a lehetőségek függvényében az élőújságok hagyományát élesztené újra. Emellett az MNT iskolaigazgatói kinevezéseket is támogatott, valamint igazgatóbizottsági és iskolaszéki tagcseréket is jóváhagyott.

Csatolmányok
A Magyar Nemzeti Tanács közleménye az elektronikus szavazás útján lebonyolított huszonhetedik üléséről
Magyar Nemzeti Tanács

Most

21:37, Frissítve: 21:46

Élisabeth Borne lett az új francia miniszterelnök

Emmanuel Macron francia államfő az eddigi munkaügyi minisztert nevezte ki hétfőn új miniszterelnöknek a távozó Jean Castex helyére, aki a hagyományoknak megfelelően benyújtotta lemondását a három héttel ezelőtt újraválasztott köztársasági elnöknek.
19:21

Kijevbe utazik a Vatikán külügyminisztere

A szentszéki diplomáciát vezető Paul Richard Gallagher érsek szerdától Ukrajnában a vallási és politikai élet képviselőivel találkozik, valamint felkeresi a háborús helyszíneket - közölte a Szentszék Twitter-fiókján kedden.

Népszerű