Ugrás a tartalomra

Orbán: Ausztria várkapitányai vagyunk, amikor a déli határunkat védjük

2022.07.28
16:38
2022.07.28
16:44
Forrás
MTI
Ha nem védjük meg a határainkat, akkor Ausztriába 100 ezer számra fognak érkezni migránsok és bevándorlók illegálisan – erről beszélt Orbán Viktor magyar miniszterelnök, miután Karl Nehammer osztrák kancellárral tárgyalt Bécsben.

Orbán Viktor arról is beszélt: mindannyiunknak az az érdeke, hogy Szerbia meg tudja védeni minél délebbre a saját határait. Ilyen esetben a konfliktus nem a szerb-magyar határon, és nem az osztrák-magyar határon lenne.

Magyarország Ausztria számára fontos geostratégiai partner, ha a biztonság kérdéséről van szó - fogalmazott Karl Nehammer osztrák kancellár. Aláhúzta: Ausztria és Magyarország közt van egy mélyreható barátság, amely a történelmi kapcsolatok alapján fejlődött ki. A kancellár egyúttal bejelentette, hogy a magyar miniszterelnök javaslatára Ausztria, Magyarország és Szerbia közös konferenciát rendez az "irreguláris migrációról".

Orbán Viktor
Karl Nehammer

Most

09:33, Frissítve: 09:38

Orbán Viktor: békepárti többség kell Európában!

Az európai parlamenti választáson a békepártiság és a háborúpártiság áll szemben egymással, és Európában békepárti többség kell - hangoztatta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, pénteken.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.