Ugrás a tartalomra

Orbán: Az Egy övezet, egy út kezdeményezés egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel

2019.04.25
06:43
2019.11.15
17:32
Forrás
MTI, Pannon RTV
Orbán Viktor magyar kormányfő és delegációja is Kínában utazott, hogy részt vegyenek az év egyik legfontosabb gazdasági találkozóján.

Az Egy övezet, egy út elnevezésű fórumot megelőzően a magyar kormányfő a kínai elnökkel és a kínai miniszterelnökkel is tárgyalt és több kétoldalú megállapodást is aláírtak. Orbán Viktor arról beszélt, hogy a magyaroknak egy nyitott világgazdaság kell. Az új selyemút elképzelése pedig egybeesik a magyar nemzeti érdekekkel.

Pekingben az állami vendégházban fogadta Orbán Viktort a kínai miniszterelnök. Li Ko-Csiang a találkozón azt mondta, hogy kézzel fogható eredménye a van a kínai magyar kapcsolatoknak, amik a digitalizáció terén tovább fejlődhetnek. Orbán Viktor úgy fogalmazott, hogy a magyaroknak egy nyitott világgazdaság kell, ezért Magyarország a jövőben is szeretne részt venni az Egy övezet, egy út elnevezésű fórumon. A magyar kormányfő egyúttal azt kérte, hogy a jövőben is támogassák a kínai cégek magyarországi beruházásait.

Orbán Viktor, miniszterelnök, Magyarország (Fidesz): „A kínai vállalatok jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság korszerűsítéséhez. Én is emlékszem arra a találkozóra, ahol kínai és magyar vállalatok találkoztak. Négy és fél milliárd dollárnyi értéket képvisel az önök beruházása ma már Magyarországon. Nagy tisztelettel arra kérjük önöket, hogy a tőkeberuházások növekedését tartsák fenn a jövőben is.”

A tárgyalásokat követően a magyar és a kínai kormányfő jelenlétében több kétoldalú megállapodást is aláírtak. Ezek a többek között a digitális selyemútról és a magyar baromfi kínai kiviteléről szólnak. A magyar kormányfő Hszi Csin-ping kínai elnökkel is találkozott. Orbán Viktor pénteken és szombaton pedig részt vesz az Egy övezet, egy út fórumon a Kínában.

Kína
Orbán Viktor

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.