Ugrás a tartalomra

Orbán az EU-csúcs után: A klímarombolóknak kell megfizetniük a klímavédelem árát

2021.05.25
21:53
2021.05.25
22:00
Forrás
hirado.hu
Az EU-csúcson a klímaügyben arról tanácskoztak, hogy ki fizesse a klímavédelem árát.

Miután véget ért a kétnapos uniós csúcs Brüsszelben, Orbán Viktor a Facebook-oldalára feltöltött videóban azt mondta, a klímarombolóknak kell megfizetniük a klímavédelem árát. A magyar kormányfő közölte, három fontos kérdést vitattak meg. A vakcinák kérdéseit: Magyarország hónapokkal jár a többiek előtt - tette hozzá. Az olaszok és a spanyolok kezdeményezésére megvitatták a migráció kérdését is. Erről a jövő hónapban tárgyalnak majd.

Hozzátette: a klímaügyben arról tanácskoztak, ki fizesse a klímavédelem árát. Egyik csoport szerint az üzemanyag, a benzin meg a lakás adójának formájában az emberekkel kellene megfizettetni, a másik csoport, minden közép-európai ország ide tartozik, pedig azt mondja, hogy a klímavédelem árát a klímarombolóknak kell megfizetnie, tehát viseljék a terheket a nagy cégek. Ez a vita a jövő hónapban folytatódik” – áll a kormányfő üzenetében.

Orbán Viktor
EU-csúcs
klímavédelem

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.