Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orbán: Az Európai Bizottság függessze fel a biztonsági intézkedéseket aláásó kötelezettségszegési eljárásokat!

2021.11.22
13:05
Forrás
hirado.hu
A magyar miniszterelnök kiemelte: most új realitásokkal kell szembenézni.

Az Európai Bizottságnak fel kell függesztenie minden olyan kötelezettségszegési eljárást, amely aláássa a EU-s tagállamok területi és nemzeti integritása, valamint polgárai biztonságának védelmét célzó intézkedéseit – írta Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökének, Ursula von der Leyennek címzett levelében. A magyar miniszterelnök kiemelte: most új realitásokkal kell szembenézni. A gazdaságok nehézségekkel küzdenek, és a migrációs nyomás nemcsak délen, hanem a keleti határokon is növekszik. A tagállamokat pedig nem lehet felelősségre vonni vagy büntetni azért, mert működőképes megoldásokat alkalmaznak a mindnyájunkat fenyegető kihívásokkal szemben – mutatott rá. Be kellene látni, hogy a jelenlegi válság súlyossága még a gazdasági helyreállításról szóló vitáknál is nagyobb kihívások elé állít minket – írta a magyar miniszterelnök.

Orbán Viktor
Európai Bizottság
biztonság

Most

08:30, Frissítve: 08:38

Átadták a Ljudevit Mičatek-díjat

Az idén Suzana Kujundžić Ostojić, a Bunyevác Nemzeti Tanács elnöke vehette át a Ljudevit Mičatek tartományi elismerést, amit az emberi és kisebbségi jogok területén elért kiemelkedő eredményekért ítélnek oda.
20:28, Frissítve: 20:35

Adventi kézműves vásár a Népkörben

Kézzel készített karácsonyfadíszek, csipkék, díszek várták a Népkörbe látogatókat az adventi kézműves vásáron. Ez mellett zenés programokkal készültek a szervezők.

Népszerű