Ugrás a tartalomra

Orbán: Csak a tagállamok mondhatják meg, ki tartózkodik a területükön

2017.10.27
08:50
2017.10.27
09:43
Forrás
hirado.hu
Brüsszelben olyan egyeztetések folynak, amelyekkel nyomás alá akarják helyezni a közép-európai országokat kvótaügyben. „Ezt azonban nem engedjük” – mondta a magyar kormányfő.

Csak a tagállamok mondhatják meg, ki tartózkodik a területükön. Amelyik ezt nem teheti meg, annak az országnak vége van. Ez olyan szuverenitási kérdés, amiből nem lehet engedni – mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Kossuth rádió 180 perc című műsorában. Orbán beszélt a betelepítési kvótáról is. Elmondta, óriási nyomás volt rajta, hogy kompromisszumot kössön kvótaügyben, de sikerült azt elhárítania. A decemberi csúcson foglalkoznak majd újra a bevándorlási rendszerrel, és jövő év májusáig szeretnének lépéseket – tette hozzá. Kiemelte, Magyarország elve világos: csak az érintett tagállam mondhatja meg, ki tartózkodik a területén.

tagállam
migráns

Most

15:11, Frissítve: 17:12

Megújult a nagyfényi óvoda

A szabadkai Naša Radost Iskoláskor Előtti Intézmény hat óvodájának egy-egy szobája kapott új bútorzatot az UNICEF szerbiai irodája A fellendülés évei programja keretében.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.