Ugrás a tartalomra

Orbán: Elhibázott dokumentum az ENSZ migrációs csomagja

2018.11.30
15:48
2019.11.15
17:26
Forrás
MTI
Elhibázott dokumentum az ENSZ globális migrációs csomagja, súlyos kockázatot von a saját állampolgárai fejére, aki aláírja - mondta Orbán Viktor pénteken Prágában.

A magyar kormányfő találkozott cseh kollégájával, Andrej Babišsal, majd közös sajtótájékoztatójukon kiemelte: a dokumentum olyan elvi tételeket fektet le, amelyek nem csökkentik, hanem serkentik az illegális migrációt. Orbán Viktor szerint a tömeges migráció olyan súlyú kérdés, amelyben nem szabad dönteni az emberek megkérdezése nélkül, de Európában ma az emberek nem tudják elmondani a véleményüket vagy nem veszik azt figyelembe a vezetők. Mi Közép-Európában azonban demokraták akarunk maradni - jelentette ki. 

Az orosz-ukrán konfliktussal kapcsolatos kérdésre válaszolva a magyar miniszterelnök közölte: „pro-Ukrajna kormány vagyunk”, Ukrajna mellett állunk, de míg a magyar ukránbarát kormány, Ukrajnában magyarellenes kormány van. Azonban nem változtatunk az álláspontunkon, továbbra is Ukrajna mellett állunk ebben a konfliktusban – hangoztatta. 

migráció
Orbán Viktor

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű