Ugrás a tartalomra
Facebook/Orbán Viktor

Orbán: Európa jövője a gyermekekben van

2021.09.24
08:55
Forrás
MTI
A budapesti demográfiai csúcs tapasztalatairól és a kormány legfrissebb intézkedéseiről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar miniszterelnök szerint Európa jövője a gyermekekben van, ezért nem szabad elfogadni, hogy az EU migránsokkal pótolja a gyerekhiányt. Mindenkit érdekel, hogy mit lehet tenni azért, hogy Európa képes legyen fenntartani magát, és a csúcson azért vettek részt olyan sokan, mert Magyarország egy eltérő modellt alkalmaz és mindenki kíváncsi, hogy ez mennyire működik.

Orbán Viktor elmondta, az abortuszok száma 41 százalékkal csökkent, a házasságok száma, a korábban katasztrofálisan alacsony szinten lévő termékenységi mutató 1,25-ről 1,5 környékére ment fel.

Orbán Viktor
Budapesti Demográfiai Csúcs

Most

07:36

Mától bírságolnak

Szerbia kormányának döntése értelmében szombaton 22 órakor megkezdődött a covid-igazolványok ellenőrzése, és október 25-étől, azaz mától büntetik mindazokat, akik ezt az intézkedést nem tartják be.
20:07, Frissítve: 07:57

150 éves a szabadkai Népkör

Egyedülálló jubileumot ünnepel a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ. Az intézmény megkezdte 150. évadát. Gálaműsort és díjátadó ünnepséget tartottak.

Népszerű

Aleksandar Vučić: Aki mer, az nyer

Aki mer, az nyer - mondta magyarul Aleksandar Vučić szerb államfő Horgoson. Ezzel a mondattal Orbán Viktor magyar miniszterelnök Szerbia felé irányuló politikáját jellemezte.