Ugrás a tartalomra

Orbán: Európa jövője a gyermekekben van

2021.09.24
08:55
Forrás
MTI
A budapesti demográfiai csúcs tapasztalatairól és a kormány legfrissebb intézkedéseiről beszélt Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

A magyar miniszterelnök szerint Európa jövője a gyermekekben van, ezért nem szabad elfogadni, hogy az EU migránsokkal pótolja a gyerekhiányt. Mindenkit érdekel, hogy mit lehet tenni azért, hogy Európa képes legyen fenntartani magát, és a csúcson azért vettek részt olyan sokan, mert Magyarország egy eltérő modellt alkalmaz és mindenki kíváncsi, hogy ez mennyire működik.

Orbán Viktor elmondta, az abortuszok száma 41 százalékkal csökkent, a házasságok száma, a korábban katasztrofálisan alacsony szinten lévő termékenységi mutató 1,25-ről 1,5 környékére ment fel.

Orbán Viktor
Budapesti Demográfiai Csúcs

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.