Ugrás a tartalomra

Orbán: A Fidesz Novák Katalint jelöli magyar államfőnek

2021.12.21
14:01
2021.12.21
16:54
Forrás
Pannon RTV
Az év eredményeinek összegzése után a magyar miniszterelnök elmondta, hogy 2022-ben három nagy feladat vár Magyarországra.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli minisztert jelöli a Fidesz-frakció magyar köztársasági elnöknek – jelentette be Orbán Viktor a Kormányinfón. Az év eredményeinek összegzése után a magyar miniszterelnök elmondta, hogy 2022-ben három nagy feladat vár az országra: újabb, eddig nem ismert gazdaságpolitikai intézkedéseket bevezetése, a koronavírus elleni védekezés és a gyermekvédelmi népszavazás.

A Fidesz Novák Katalint jelöli magyar államfőnek. Ezt mondta sajtótájékoztatóján Orbán Viktor magyar miniszterelnök. Novák Katalin 2020-tól tölti be a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztot. Novák Katalin Facebook oldalára azt írta: Magyarországot képviselni, az egész magyar nemzetet szolgálni - erre az embert próbáló feladatra készülök hittel, lélekkel, szívvel. A köztársasági elnökjelölti felkérést tisztelettel vállalom. Maradok, aki vagyok - írta Novák Katalin a bejelentést követően.

Évzáró kormányinfóján Orbán Viktor beszélt a járványkezelésről is. Magyarország miniszterelnöke kiemelte, most a megerősítő harmadik oltások beadásán, valamint az 5-11 év közöttiek oltásán van a hangsúly.

"Ma csak Pfizerból 2,4 millió adag áll rendelkezésre. Rendeltünk a közelmúltban 2 millió gyermekek oltására alkalmas vakcinát, és a hétvégi, csütörtök-pénteki európai csúcson, miniszterelnöki csúcson azt mondta nekünk a bizottság, hogy az európai vírus elleni védekezésben résztvevő tudósok álláspontjára hivatkozva, hogy az omikron nevű variációhoz új fajta vírusölő, gátló vakcinára lesz szükség. A Pfizer ki is fejlesztett egy omikron elleni vakcinát. Végül arra jutottunk, hogy ebből is fogunk rendelni 9 és fél millió adagot."

A magyar miniszterelnök elmondta, a gazdaság teljesítménye nemcsak elérte, hanem meg is haladta a válság előtti szintet. 2022-ben terveik szerint eddig nem látott gazdaságpolitikai intézkedéseket vezet majd be a kormány. Ilyen lesz például a 25 év alattiak jövedelemadó-mentessége és a 13. havi nyugdíj visszavezetése.

"Az életünk minőségét és szellemi távlatokat egyszerre meghatározó két nagy kérdés a bevándorlás és az LMBTQ mozgalmak által javasolt gyermeknevelés és társadalom felfogás. Erről óriási viták vannak Európában és komoly viták vannak Magyarországon is. Eddig azonban, és én erre személy szerint büszke vagyok, Magyarország az egyetlen olyan ország, amely mind a két kérdésben nem az elitre, nem az aktivisták, nem a politikusok, és nem a vezetők véleményére kíván hagyatkozni, hanem szükségét látja a demokratikus legitimációnak. Vagyis mind a két kérdésben, egyedül Európában, nálunk Magyarországon népszavazás döntött, illetve dönt majd."

Az energiaválsággal kapcsolatban a kormányfő abban bízik, hogy az Európai Bizottság elfogadja azt az álláspontot, hogy atomenergia nélkül nem valósítható meg a klímavédelem, és a gázból nyert energia is átmenetileg fenntarthatónak minősülhet.

Novák Katalin
államfő
Fidesz

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.