Ugrás a tartalomra

Orbán: A kormány érvényt szerzett a magyar emberek akaratának

2019.07.12
08:51
Forrás
MTI
A magyar miniszterelnök szerint erős Európára van szükség, a nemzeti érdekek tiszteletben tartása mellett.

A magyar kormány sikerrel szerzett érvényt Brüsszelben az európai parlamenti választáson kinyilvánított magyar akaratnak, vagyis hogy olyan vezetőket válasszanak az uniós intézmények élére, akik tisztelik a nemzeteket és ellenzik a bevándorlást - mondta Orbán Viktor magyar miniszterelnök ma a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A kormányfő úgy fogalmazott, az elmúlt néhány évben Európa legtöbb "nyavalyája" abból fakadt, hogy bevándorláspárti vezetői voltak az uniónak. Ursula von der Leyen német védelmi miniszter európai bizottsági elnökjelöltségével "kaptunk egy esélyt", hogy Európa úgy legyen erős, hogy közben tiszteletben tartják a nemzeti érdekeket - mondta Orbán Viktor.

Orbán Viktor
Európai Unió
nemzeti érdek

Most

15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.